Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Našel jsem stovky kusů munice z války, volal policistům muž pracující s detektorem kovů

Větší množství munice pocházející z druhé světové války našel v katastru Holýšova na Domažlicku čtyřicetiletý muž. Prováděl tam průzkum s detektorem kovů. Policistům oznámil, že našel několik set různých nábojů.

„Až do příjezdu pyrotechnika střežili policisté místo nálezu. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky po příjezdu a po prohlídce předmětů sdělil, že se jedná o protiletecké náboje průměru 30 milimetrů a 20 milimetrů. Zajistil celkem 148 kusů nábojů s průměrem 30 milimetrů a 236 kusů nábojů s průměrem 20 milimetrů. Munici si převzal a převezl k likvidaci,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

V souvislosti s tímto případem upozorňuje policie občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. „Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty,“ varuje mluvčí policie.  

Pokud někdo kdekoliv, například při výkopových pracích nebo v lese nalezne předměty, u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, musí okamžitě přivolat policii. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nález munice, pyrotechnik, náboje, policie, Plzeňský, detektor kovů, druhá světová válka, okres Domažlice, Holýšov, Policie České republiky, kovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Našel jsem stovky kusů munice z války, volal policistům muž pracující s detektorem kovů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.