Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Profesionální voják byl součástí šestičlenného gangu, který kradl motorovou naftu z nákladních vozidel

Gang zlodějů nafty, čítají celkem šest osob, zadrželi policisté z Rokycanska. Na svědomí mají mít pachatelé minimálně dva případy krádeží motorové nafty, ke kterým došlo v Holoubkově. Z nádrží nákladních vozidel tam zloději odčerpali téměř 1000 litrů paliva. Dlouho se z tohoto úlovku ale neradovali. Součástí gangu byl i voják z povolání a také dvě ženy.

„Pachatelé v Holoubkově násilím vnikli do palivových nádrží tahačů tovární značky Renault, které tam parkovaly na volně přístupné parkovací ploše. V prvním případě bylo odcizeno 450 litrů motorové nafty, ve druhém pak 590 litrů motorové nafty. Díky získanému poznatku policisté krátce po činu zadrželi celkem šest osob. Všichni zadržení se k trestné činnosti doznali,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

A jak členové gangu na místě činu pracovali? „Jeden pomocí doneseného čerpadla a hadice odčerpával motorovou naftu do přinesených kanystrů. Další pachatelé kanystry nakládali do přistavených vozidel a postupně je odváželi, zatímco jiní hlídali okolí místa tak, aby nebyli odhaleni. Odčerpanou naftu pak chtěli použít pro vlastní potřebu,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté mužům ve věku 19 let, 22 let, 24 let a 23 let a ženám ve věku 20 let a 20 let sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného formou spolupachatelství. Pro zajímavost lze uvést, že nejmladší z podezřelých byl trestním příkazem Okresního soudu v Rokycanech v prosinci loňského roku odsouzen mimo jiné pro přečin krádeže a druhý nejstarší podezřelý je vojákem z povolání.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloději nafty, kradli pohonné hmoty, gang zlodějů nafty, profesionální voják

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Swewsa11

Jsem zvědav, jak se bude do budoucna krást elektřina z Tesly.

Středa, 31. července 2024, 14:26Odpovědět

Profesionální voják byl součástí šestičlenného gangu, který kradl motorovou naftu z nákladních vozidel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.