Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Už dvacet osob zahynulo za první půlrok letošního roku při dopravních nehodách v Plzeňském kraji

Za prvních šest měsíců letošního roku zahynulo v Plzeňském kraji při dopravních nehodách celkem 20 osob. To je dvakrát víc než za stejnou dobu loňského roku. Do smutné policejní statistiky přibyla v červnu jedna usmrcená osoba. Při střetu dvou osobních automobilů u Seče na jižním Plzeňsku zemřel jeden motorista.

Loni v červnu zhynuli na silnicích v kraji dva lidé. Nejtragičtějším měsícem letošního roku byl březen, kdy si dopravní nehody vyžádaly v kraji osm lidských životů. Vyplývá to z předběžných statistik Policie ČR. Celkem se za první pololetí roku stalo 2319 nehod, loni jich bylo 2156. Těžká zranění utrpělo při letošních nehodách 36 lidí, 759 lidí bylo zraněno lehce. Loni za stejné období si dopravní nehody v kraji vyžádaly 37 těžkých a 736 lehkých zranění. Způsobená škoda přesáhla letos 198 milionů korun, loni to bylo necelých 174 milionů korun. Nejčastější příčinou nehod bylo během celého pololetí nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Jediná červnová smrtelná nehoda se stala první den prázdnin, v sobotu 29. června na silnici první třídy z Plzně na jih Čech. U Seče na jižním Plzeňsku jel jednapadesátiletý řidič vozu Škoda Kamiq a z přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem značky MG. Jeho řidič, narozený v roce 1952, při nehodě zemřel. K nehodě přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který ale nakonec odletěl bez pacienta. Pozemní cestou záchranáři transportovali do nemocnice dva další vážníé zraněbné účastníky tragické nehody. „Muž ročník 1973 utrpěl středně těžká poranění a byl transportován na urgentní příjem FN Plzeň. Ve vážném stavu transportovali záchranáři do na urgentní příjem do stejné nemocnice ještě jednu zraněnou ženu," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek

V sobotu se stalo v kraji 17 dopravních nehod, které si kromě jednoho smrtelného zranění vyžádaly i jedno těžké a 20 lehkých zranění. Například při čelní srážce dvou osobních aut na novém obchvatu Plzně bylo zraněno osm lidí. Nejvíce nehod se stalo úterý 18.června, bylo jich celkem 22. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky smrtelná nehoda, oběť dopravní nehody, statistika smrtelných nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už dvacet osob zahynulo za první půlrok letošního roku při dopravních nehodách v Plzeňském kraji  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.