Počasí dnes25 °C, zítra20 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Podvodník vylákal z důvěřivé ženy balík peněz. Policisté teď pátrají po totožnosti muže ze záběru kamery

Po totožnosti zatím neznámého podvodníka, který se vydával za pracovníka bankovní společnosti, pátrají policisté z Plzně. Na svědomí může mít celou řadu podvodů. Policisté mají k dispozici fotografii podezřelé osoby, kterou zachytila bezpečnostní kamera u bankomatu.

„Neznámý pachatel prostřednictvím telekomunikačních sítí kontaktoval poškozenou ženu s tím, že je pracovníkem jedné bankovní společnosti. Po ženě žádal, aby uvedla peněžní ústav, u něhož má zřízený běžný účet. Poškozená mu tyto informace sdělila,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová. Následně ženu kontaktoval jiný údajný pracovník banky. Vydával se specialistu z bezpečnostního oddělení. Poškozené sdělil, že její účet byl napaden hackery a přesvědčil ji, aby poslala částku ve výši 89 tisíc korun na číslo účtu, které jí nadiktoval. To žena udělala.

„Policisté se případem nadále zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a v rámci prověřování získali fotografie, na kterých je zachycená osoba důležitá pro trestní řízení. Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni osobu identifikovat, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ dodala mluvčí Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky internetový podvod, pátrání po podvodníkovi, okradl ženu, hledaný muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vylákal z důvěřivé ženy balík peněz. Policisté teď pátrají po totožnosti muže ze záběru kamery  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.