Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Uvnitř vyhořelého bytu objevili hasiči mrtvého muže. Ženu, která z bytu ujela, našli později mrtvou u auta

, aktualizováno 14. června 2024, 9:50

Ohořelé tělo muže našli hasiči v pátek ráno při likvidaci nočního požáru bytu v Klatovech. Vyšlo najevo, že zemřel násilnou smrtí. V souvislosti s tímto otřesným případem pátrali policisté po osmapadesátileté ženě, která z místa odjela se svým vozem. Později se podařilo auto vypátrat. U vozidla ležela bez známek života i hledaná žena. Jedná se pravděpodobně o vraždu a následnou sebevraždu.

„Dnes ráno v půl páté jsme přijali oznámení o požáru v bytě v bytovém domě v Klatovech. Na místě je v současné době několik policejních hlídek a výjezd kriminalistů. Aktuálně pátráme po vozidle registrační značky 5P1 3090. Ve výše uvedeném vozidle by se měla pohybovat osmapadesátiletá žena. Panuje důvodná obava, že by si mohla ublížit,“ informovala ještě ráno mluvčí policie Dagmar Brožová. Obavy se bohužel později potvrdily. „Při pátrací akci bylo z vrtulníku nalezeno hledané vozidlo. Několik metrů od vozidla pak byla bez známek života nalezena i pohřešovaná žena," informovala policejní mluvčí. S největší pravděpodobností se jednalo o vraždu a následnou sebevraždu. Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na případu dále pracují.

„Soudní lékař ohledal nalezené tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. O dalším vývoji případu budeme dále informovat," dodala později policejní mluvčí. Z vyhořelého bytu hasiči vynesli kočku, kterou se následně podařilo oživit.   

Záchranáři k události vyslali výjezdové skupiny z Klatov a vůz pro řešení hromadného neštěstí. „Na místě se lidé částečně evakuovali sami, kolegové si do péče vzali muže ročník 1984 a malou holčičku. Oba potřebovali kyslíkovou terapii a následně jsme dvojici transportováni do Klatovské nemocnice. Pro ostatní osoby na místě jsme zajistili deky a tekutiny, až do příjezdu evakuačního autobusu hasičů,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Už předtím potvrdila v jednom z bytů nález osoby, která utrpěla velmi rozsáhlé popálení neslučitelné se životem.

„Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u požáru bytu. Celkem 27 lidí se evakuovalo před příjezdem jednotek. Tyto jsme na přechodnou dobu umístili do evakuačního autobusu. Tři osoby si převzala ZZS. Jak již uvedla PČR v zasaženém bytě byla nalezena jedna mrtvá osoba. Během zásahu jsme nalezli jednu kočku, kterou se podařilo oživit. Následkem požáru došlo k zakouření společných prostor, které jsme následně odvětrali," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky požár bytu, ohořelá mrtvola, pátrání po vozidle, oběť požáru, evakuace nájemníků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uvnitř vyhořelého bytu objevili hasiči mrtvého muže. Ženu, která z bytu ujela, našli později mrtvou u auta  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.