Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Bezpečnost na nejlidnatějším sídlišti by měla zlepšit nová služebna městské policie. Denně zde strážníci řeší 30 událostí

Zlepšit bezpečnostní situaci na území nejlidnatějšího plzeňského sídlišti na Lochotíně by měla nová služebna městské policie. Vznikla rozsáhlou přestavbou bývalé pivnice Severka na adrese Sokolovská 105 za necelých 16 milionů korun. Moderní objekt poskytne strážníkům lepší zázemí. Denně řeší strážníci na území Lochotína tři desítky událostí.

„Lochotínským strážníkům prostorné zázemí dosud chybělo. V prvním městském obvodu tak nyní fungují služebny dvě. Jedna v Brněnské ulici na Vinicích a druhá zde v Sokolovské ulici, což je z bezpečnostního hlediska ideální stav. Věřím, že nová moderní služebna přinese komfort nejen městským policistům, ale také občanům, kteří si sem přijdou vyřídit své záležitosti,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň).

Zrekonstruovaný objekt bývalé pivnice Severka dostal novou fasádu v jednotném stylu s ostatními již zmodernizovanými služebnami městské policie. „Po rozsáhlých vnitřních úpravách vznikly tři kancelářské místnosti, včetně pánské a dámské šatny se sociálním zařízením, kuchyňka, zasedací místnost k provádění instruktáží před nástupem do služby, denní a technická místnost. Náklady na realizaci nové služebny o velikosti přes 260 m2 činily 15,7 milionů korun včetně DPH,“ říká radní pro oblast bytovou Světlana Budková (STAN).

Do modernějších a větších prostor přesídlili strážníci z Brněnské ulice, kde stávající budova kapacitně ani umístěním nevyhovovala. Díky nynějšímu strategickému umístění budou strážníci schopni rychle a efektivněji reagovat na potřeby obyvatel. „Jsem rád, že se nám ve spolupráci s městem Plzeň a Městským obvodem Plzeň 1, podařilo vytvořit nové zázemí pro obvodní služebnu s největším počtem obyvatel na území města Plzně. Splnil se tak jeden z cílů, které jsem si stanovil při nástupu do své funkce. Tímto jsme se nejen více přiblížili občanům tohoto obvodu, ale zároveň vytvořili skvělé pracovní prostředí pro naše strážníky,“ uvedl velitel městské policie Petr Nováček.

„Chtěli jsme, aby naši strážníci měli vyhovující zázemí odpovídající 21. století, i proto jsme usilovali o vznik nové služebny. Vhodné prostory jsme nalezli v nevyužívané části městského objektu v Sokolovské ulici, a tak vznikl plán na novou služebnu pro náš obvod, který měl u celého našeho vedení od začátku zelenou,“ řekl místostarosta Plzně 1 Jiří Uhlík (PRO Plzeň), v jehož gesci je bezpečnost.

V rámci obvodní služebny Lochotín aktuálně působí bezmála dvacet strážníků, kteří se starají o veřejný pořádek a bezpečnost na rozsáhlém území celého městského obvodu Plzeň 1. Hlídky denně řeší na tři desítky událostí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch, magistrát města Plzně

Štítky městská policie, nová služebna, strážníci, bezpečnostní situace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnost na nejlidnatějším sídlišti by měla zlepšit nová služebna městské policie. Denně zde strážníci řeší 30 událostí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.