Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Lebka nalezená v řece v centru města patřila surově zavražděnému bezdomovci, potvrdila policie

Lebka, kterou našla začátkem května turistka v řece Radbuze v centru Plzně, patřila zavražděnému dvaatřicetiletému slovenskému bezdomovci. Informaci potvrdila v pátek dopoledne policejní mluvčí Dagmar Brožová. Znetvořené tělo plné bodných ran a odřezaných částí vydala řeka loni. Muž podezřelý z vraždy už sedí ve vazbě.

„S jistotou můžeme říci, že lebka patří k tělu, které bylo vloni nalezeno v řece Berounce bez hlavy, a že se nejedná o nález lidských ostatků další osoby,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Hrůzný nález lidských ostatků ohlásila turistka na začátku května. V řece Radbuze poblíž Denisovo nábřeží si všimla podezřelého předmětu. Záhy se ukázalo, že šlo o lidskou lebku. Policisté i potapěči začali okamžitě prohledávat koryto řeky i její okolí. Jen o pár set metrů dál přitom zrovna probíhal velkolepý zahajovací ceremoniál ke Slavnostem svobody.

Následkům vážných zranění nakonec v nemocnici podlehla čtyřiačtyřicetiletá žena, kterou napadl její partner v Křižíkových sadech v samotném centru Plzně. K události došlo v úterý kolem třetí hodiny odpolední. Policisté měli ihned vytipovanou...

 

Okamžitě po nálezu se rozjely debaty o tom, komu hlava vlastně patří. Pitva odhalila, že šlo o ostatky dvaatřicetiletého Slováka, který se pohyboval v komunitě lidí bez domova. Jeho znetvořené tělo našel loni kolemjdoucí poblíž kostela sv. Jiří na Doubravce. Tělo mělo mnohočetná bodnořezná poranění, chyběla mu hlava a další části. Identitu oběti potvrdila až analýza DNA. Podezřelého z této bestiální vraždy už policisté dopadli. Nebylo to ale hned.

 „Po více než roce intenzivní práce policistů ze speciálně ustanoveného vyšetřovacího týmu, který se zabýval objasněním trestného činu vraždy z ledna roku 2023, kdy bylo v řece Berounce v Plzni nalezeno mrtvé lidské tělo bez některých jeho částí, se nám podařilo tento případ vraždy objasnit. Ve čtvrtek 29. února 2024 zadrželi kriminalisté v Plzni podezřelého dvaačtyřicetiletého muže, kterého následně vrchní komisař obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ informovala tehdy mluvčí policie Pavla Burešová.

Čtete také:

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vražda, surová vražda, tělo v řece, lidské ostatky, nález ostatků, hlava v řece, bezhlavé tělo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Je pozoruhodné, že - jak se nyní dozvídáme - mrtvola nalezená v Berounce patřila Slovákovi a že na k ní patřící lebku v Radbuze upozornila právě slovenská turistka. Jde o jednu z těch věcí, které jsou mezi nebem a zemí?

Sobota, 25. května 2024, 08:28Odpovědět

Lebka nalezená v řece v centru města patřila surově zavražděnému bezdomovci, potvrdila policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.