Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Uprchlý vězeň unikal osm dní. Na útěku kradl i střídal automobily, od čerpacích stanic odjížděl bez placení

Po uprchlém vězni, který na útěku krade automobily, pátrali policisté ze severních i středních Čech, ale také z Plzeňského kraje. Na Plzeňsku má totiž bydliště. Šestačtyřicetiletý trestanec před týdnem utekl z nestřeženého pracoviště v České Lípě v Libereckém kraji, odkud nejprve zamířil do Středočeského kraje a dál na Plzeňsko. Všude, kam se dostane, páchá trestnou činnost. Střídá ukradené automobily a odjíždí bez placení od čerpacích stanic. Ve středu byl pachatel dopaden na Plzeňsku. K události jsme vydali novou zprávu.

„Nejprve měl 13. dubna zamířit do obce Tupadly na Kutnohorsku a tam se pokusil odcizit vozidlo Toyota. S tím se rozjel, najel na svah a vozidlo převrátil na bok. Poté se přesunul do obce Dolní Zimoř na Mělnicku, kde odcizil automobil Fiat, s nímž 14. dubna natankoval na benzínové čerpací stanici v Berouně. Odtud ale odjel bez placení. Kromě tohoto vozidla odcizil další auto v Líšné na Rokycansku, s nímž havaroval v Kublově na Berounsku,“ popsala putování uprchlíka policejní mluvčí Michaela Richterová.

V Kublově, kde havaroval, se pokusil pachatel odcizit další automobil, což mu ale nevyšlo. V neposlední řadě se mu dnešního dne podařilo odcizit Škodu Fabii a tímto vozem měl jet směrem na Plzeň. Hledaný je asi 180 centimetrů vysoký, má hnědé oči, černé vlasy a snědou pleť. Při útěku měl na sobě šedé tričko s krátkým rukávem, černé pracovní kalhoty a černé boty.

„Naposledy byl jeho pravděpodobný pohyb zaznamenán v OA Škoda Fabia šedé barvy včera před 16. hodinou u Města Touškova. Jeho pohyb zaznamenal policista v době volna, který ho spatřil mezi obcemi Malesice a Město Touškov. Na základě právě jeho poznatku začala pátrací akce, která bohužel byla negativní," upřesnil policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Policie pátrá také po autě, které podle ní minulý týden hledaný muž ukradl jednomu ze zaměstnanců firmy, v níž při výkonu trestu pracoval. „Jedná se o osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Bora 1 J stříbrné barvy, rok výroby 2001, opatřené registrační značkou 9B89619," uvedla policie na webu. Auto má tmavá zadní a boční skla a několik polepů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky uprchlý vězeň krade automobily, neplatí u čerpacích stanic, vězeň na útěku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlý vězeň unikal osm dní. Na útěku kradl i střídal automobily, od čerpacích stanic odjížděl bez placení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.