Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž se u soudu zpovídá z toho, že prodával klientům za peníze teprve čtrnáctiletou dívku na sex

Muž, který podle obžaloby 20 měsíců prodával v Karlovarském kraji čtrnáctiletou dívku za účelem pohlavního styku, bil ji, poskytoval drogy, zavíral ji a vyhrožoval jí, stanul ve čtvrtek před senátem plzeňského krajského soudu. Dívka za ním utekla od své rodiny. Dvaatřicetiletý obžalovaný vinu ve většině žalovaných skutků odmítl. Připustil, že spolu brali drogy, které pořídil za peníze vydělané sexem. Nikdy ale dívku do poskytování erotických služeb nenutil a vadilo mu to. Byla to ale její vlastní volba a rozhodnutí, řekl u soudu.

Za obchodování s lidmi, pohlavní zneužití, pokus ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a za nakládání s drogami mu hrozí až 12 let vězení. Státní zástupkyně v obžalobě navrhuje trest devět až 9,5 roku. Poškozená dívka požaduje půlmilionové odškodnění za psychické i fyzické utrpení. Podle jejího zástupce ze znaleckých posudků vyplývá, že mužovo jednání se spolupodílelo na trvalých následcích v dívčině disharmonickém vývoji osobnosti.

Dívka podle obžaloby o 15 let staršího muže kontaktovala na sociálních sítích v prosinci 2021 a utekla k němu den po svých čtrnáctých narozeninách. Do loňského srpna se pohybovali po Karlovarském kraji a žili v penzionech. Muž založil několik dívčiných profilů na specializovaných pornografických stránkách, kde tvrdil že je jí 19 let, uvedla žalobkyně. Za 20 měsíců podle ní domluvil dívce poskytnutí sexuálních služeb nejméně 40 klientům a nejméně 100 000 korun, které tím vydělala, jí vzal. Nutil jí zastavovat u silnice auta s německou značkou a nabízet sex. Měl s ní pohlavní styk v době, kdy k němu neměla legální věk, stojí ve spisu. Obžaloba muže viní i z toho, že dívce píchal pervitin, dával jí marihuanu a že ji napadal, škrtil, bil, kopal a kousal a zavíral ji v koupelně.

"Náš vztah nebyl vztah jako takový. Společně jsme se uváděli v naprostou destabilizaci, protože jsme fetovali, když utekla z pasťáku. Nikdy jsem nezasahoval, když se prodávala. To ona mě zasvěcovala, jak to funguje, já jsem jen přihlížel. Věděl jsem, že to dělá, nesouhlasil jsem s tím, proto docházelo mezi námi k hádkám," řekl obžalovaný. U soudu tvrdil, že s dívkou před jejími patnáctými narozeninami neměl pohlavní styk, nepíchal ji pervitin, ona s tím prý měla větší zkušenosti než on, stejně tak v nabízení sexu přes internet. "Chovala se jinak, byla vypočítavá, všechno co udělala, bylo účelové. Už přede mnou měla spoustu vztahů s dealery a feťáky a mám za to, že dva z nich už nechala zavřít," řekl.

Tvrdil, že nebyl rád, když dívka provozovala prostituci. "Miloval jsem jí, proto jsem kradl, nechtěl jsem, aby byla s někým jiným, aby šlapala, ale ona na to byla naučená, líbilo se jí to a vyžadovala to," řekl u soudu muž. S dívkou se prý opakovaně rozcházeli a dávali dohromady. Když od ní odešel, třeba i jen pro snídani, domluvila si prý klienta na sex, sama si spravovala i profily na specializovaných stránkách. Peníze, které za své služby dostala, mu dávala jen z části - na drogy na zaplacení penzionu, denně jedli v restauracích, řekl. "I přesto, že byla ve věku daleko ode mě, svým jednáním a komunikací přesahovala i lidi, kteří byli starší než já," dodal obžalovaný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky prodával dívku, soud, obchodování s lidmi, ublížení na zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se u soudu zpovídá z toho, že prodával klientům za peníze teprve čtrnáctiletou dívku na sex  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.