Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dva muži se vloudili do bytu seniorky pod záminkou montáže žaluzií. Pak ji okradli o šperky a peníze za desítky tisíc

Pod záminkou prodeje a montáže stínící techniky se vloudili do bytu jedné plzeňské seniorky dva dosud neznámí muži. Následně využili její chvilkové nepozornosti a z jednoho pokoje jí odcizili šperky a finanční hotovost ve výši 55 tisíc korun.

„Celkem pachatelé způsobili poškozené škodu přes 80 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody a po pachatelích intenzivně pátrají,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policie neustále varuje veřejnost před podvodníky, kteří využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k cizím penězům. „Nedůvěřujte neznámým lidem a nevpouštějte nikoho cizího do svého bytu. Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte. Nepodvolujte se nátlaku ze strany cizích lidí například k podpisu různých dokumentů. Vše si v klidu a pečlivě promyslete,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky krádež šperků, dvojice zlodějů, okradli stařenku, šperky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži se vloudili do bytu seniorky pod záminkou montáže žaluzií. Pak ji okradli o šperky a peníze za desítky tisíc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.