Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Psychicky nemocný muž vyhrožoval bombovým útokem v bance, policisté ho bleskově vypátrali opodál na lavičce

, aktualizováno 28. března 2024, 17:26

Velké policejní manévry se ve čtvrtek dopoledne odehrávaly v prostorách plzeňského mrakodrapu Bohemka v samotném centru Plzně. Policie přijala oznámení o uložení bomby v bance, která tam sídlí. Objekt museli opustit zaměstnanci i klienti bankovní instituce. Policisté pachatele brzy dopadli. Seděl opodál na lavičce.

„V centru Plzně provádíme bezpečnostní opatření v souvislosti s přijatým oznámením, které se týká uložení nástražného výbušného systému v jedné z bankovních institucí. Dochází k evakuaci osob z pobočky a po osobě, která tímto jednáním vyhrožovala, pátráme,“ uvedla policie na sociální síti X.

O zhruba hodinu později se jim podařilo pachatele zadžet, a to díky spolupráci s městskou policií. „V dopoledních hodinách prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v Kopeckého sadech, kde si povšimla pětašedesátiletého muže, který pokřikoval nesmyslné výrazy po okolí a kolemjdoucích," popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň. V tu chvíli obdržela hlídka skrze vysílačku zprávu o pátrání po neznámém muži. Popis přesně odpovídal zmatenému muži, u kterého stáli. 

Provedená dechová zkouška i test na drogy u něj vyšly s negativním výsledkem. Jedná se však o psychicky nemocného člověka, kterého si nyní do péče přebírají zdravotníci,“ doplnila Policie ČR s tím, že v prostorách banky se žádný podezřelý předmět nenašel. 

V Plzni to není v posledních dnech poprvé, co jsou policisté v pohotovosti kvůli anonymním výhrůžkám. V první polovině března obdrželo několik vysokých škol e-mail s informací, že se pachatel chystá zopakovat útok, ke kterému došlo na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde po střelbě zemřelo 14 lidí, další 25 utrpělo zranění. Policisté proto hlídkovali u budov Západočeské univerzity v Plzni a 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. K žádnému útoku naštěstí nedošlo. Psali jsme ZDE.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky anonym, uložení bomby, evakuace, výhrůžka, bombový útok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psychicky nemocný muž vyhrožoval bombovým útokem v bance, policisté ho bleskově vypátrali opodál na lavičce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.