Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Anonym vyhrožoval střelbou na univerzitách po celé republice, policisté zasahovali například v Plzni

, aktualizováno 11. března 2024, 13:59

Policie napříč republikou zasahovala u několika univerzit kvůli výhružce zatím neznámého pachatele. Hromadný vyděračský e-mail se týkal šesti škol včetně těch v Plzni. Policisté již přijali bezpečností opatření, detaily ale nechtějí specifikovat. Po pisateli pátrají. V pondělí dopoledne policisté hlídkovali u budov, kde sídlí fakulty ZČU.

„Po oznámení o potenciální hrozbě směřujících k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených škol,“ informovala v pondělí po půl jedenácté dopoledne policie na sociální síti X. Později upřesnila, že výhružka nesměřovala k dnešnímu dni. „Nyní komunikujeme se všemi dotčenými univerzitami a následně budou nastavena bezpečnostní opatření a to i na základě vyhodnocení všech rizik. Kriminalisté na případu pracují a pátrají po pisateli," doplnila policie zhruba hodinu po prvním oznámení, které mohlo mnohé zmást.

„V souvislosti s touto vyhrůžkou jsme na území města Plzně, kde se nachází několik objektů dvou univerzit, a to Západočeské univerzity v Plzni a 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, přijali adekvátní bezpečnostní opatření. Nejenom že dohlížíme na dotčené objekty univerzit, ke kterým byly ihned vyslány policejní hlídky, ale také jsme, od okamžiku obdržení této informace, v úzkém kontaktu s vedením vysokých škol,“ doplnila policejní mluvčí Pavla Burešová.

Podle našich informací policie zasahovala kromě Prahy a Plzně také u Univerzity Palackého v Olomouci nebo v Hradci Králové.

Výhružný e-mail přišel v dopoledních hodinách vedení Univerzity Karlovy i na Západočeskou univerzitu v Plzni (ZČU). „Dnes byl na ZČU v Plzni doručen e-mail, v němž neznámý pachatel vyhrožuje opakováním prosincového útoku na blíže neurčenou univerzitu, přičemž požaduje zaslání bitcoinů. Ze strany vedení ZČU v Plzni, po konzultaci s Policií ČR, bylo přijato opatření k ostraze, která byla na možné nebezpečí upozorněna a požádána o zvýšenou bdělost při kontrole vstupu osob do objektů univerzity," potvrdila mluvčí univerzity Andrea Čandová.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky anonym, střelba na fakultě, výhružky střelbou, vysoké školy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym vyhrožoval střelbou na univerzitách po celé republice, policisté zasahovali například v Plzni  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.