Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Majitelé načapali uvnitř domu zloděje, začal po nich střílet z dětské hračky

Hodinky, šperky, sto let staré diamanty i maketu šavle. Výčet toho, co nakradl v rodinných domech v Plzni šestatřicetiletý recidivista, by byl opravdu dlouhý. Drzý zloděj se do jednoho domu vloupal dokonce čtyřikrát. Jednou ho přistihli i samotní majitelé a on po nich začal střílet. Naštěstí jen z dětské hračky. Postrach majitelů rodinných domů už je ve vazbě a hrozí mu až pětiletý trest.

„Podle dosud zjištěných skutečností se obviněný muž během tří měsíců vloupal do několika rodinných domů na různých místech Plzně a odcizil věci za více jak 200 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Šlo například o náramkové hodinky, šperky, staré fotoaparáty, alba s poštovními známkami nebo alkohol. Odnesl si také maketu šavle, sto let staré diamanty nebo divadelní kukátko. Bral zkrátka vše, co mu přišlo pod ruku. Do jednoho z domů se dokonce vrátil čtyřikrát.

Dva muži střílí v centru města kachny, líčil policii zděšený volající. Střelci tvrdili, že si hráli s airsoftovou pistolí

Velmi špatný nápad dostali kamarádi, kteří u řeky Mže v Plzni testovali, co dokáže airsoftová pistole. Jejich počínání ovšem zmátlo jednoho obyvatele. Nedokázal totiž rozpoznat o jaký typ zbraně se jedná, proto zavolal policii. Navíc to podle něj...

 

„V jednom případě byl při krádeži vyrušen majiteli domu, proti kterým použil malou pistoli na kapsle, ze které jednou vystřelil, kdy se jednalo o dětskou hračku. Z domu poté utekl. K žádnému zranění osob nedošlo,“ doplnila mluvčí.

Muž je v současné době ve vazební věznici, neboť takto nekradl poprvé. „Muž je obviněn ze spáchání sedmnácti skutků majetkového charakteru. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let odnětí svobody,“ uzavřela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky zloděj, recidivista, opakovaně kradl, vloupal se do rodinného domu, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Majitelé načapali uvnitř domu zloděje, začal po nich střílet z dětské hračky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.