Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie vyhostila problémového bezdomovce, drogově závislý muž kradl a dělal nepořádek

Krádeže, porušování vyhlášky o konzumaci alkoholu i nepřístojnosti pod vlivem drog. Seznam prohřešků, kterých se dopustil pětačtyřicetiletý muž v Plzni, je opravdu dlouhý. Jen městská policie se s ním setkala u více než 20 případů. Cizinec se dokonce šestkrát dostal na seznam hledaných osob. Za krádeže už byl dotyčný odsouzen. Trest mimo jiné zahrnuje i vyhoštění ze země.

Jednosměrnou jízdenku zpět do své rodné vlasti dostal muž, který neoprávněně pobýval na území České republiky. „Celkem se městští policisté s tímto recidivistou setkali od května roku 2023 ve 26 případech. Muž se opakovaně dopouštěl přestupků v souvislosti s aplikací drog, krádeží, kouření na zakázaných místech, nerespektování vyhlášky o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti, znečišťování veřejných prostranství a celkem šestkrát se dostal na seznam hledaných osob,“ shrnují plzeňští strážníci.

Právě městská policie věděla, kde se muž pohybuje a mohla jej předat kolegům ze Speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství Policie ČR. „Pětačtyřicetiletý muž přebýval v komunitě bezdomovců a byl uživatelem drog. V konečném důsledku bylo policisty z Městského ředitelství policie Plzeň zahájeno několik trestních řízení a v jednom případě Okresní soud Plzeň – město cizince pravomocně za krádeže odsoudil, mimo jiné k trestu vyhoštění z území ČR v délce dvou let,“ doplnila policejní mluvčí Eva Červenková.

Potížista skončil v rukou cizinecké policie, která mu vydala rozhodnutí o povinnosti opustit území republiky, což se také vzápětí stalo. Policie národnost muže neuvádí. Podle statistik je na území Plzně už několik let zhruba 400 lidí bez domova. Téměř třetinu tvoří cizinci, přičemž 95 procent z nich jsou Slováci.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vyhoštění, bezdomovec, neoprávněný pobyt, problémový muž, krádeže, konzumace alkoholu, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policie vyhostila problémového bezdomovce, drogově závislý muž kradl a dělal nepořádek  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.