Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Devatenáctiletému cizinci hrozí 15 let vězení až doživotí za zneužití a pokus o vraždu mladší dívky

Zbytek svého života může strávit devatenáctiletý mladík za mřížemi. Loni v srpnu měl mladý Ukrajinec v Plzni na Doubravce zneužít patnáctiletou školačku. Dívku svázal, pořezal, zabalil do pytle a následně shodil ze srázu. Napadená si zachránila život tím, že předstírala smrt. Informaci o podání obžaloby potvrdil deníku Právo státní zástupce Jiří Richtr.

„Ve středu jsem podal na obviněného obžalobu za trestné činy znásilnění a pokusu vraždy, za které může soud uložit i výjimečný trest,“ sdělil Právu státní zástupce Jiří Richtr.

Obžaloba se váže k případu, ke kterému došlo v městské části Doubravka loni v létě.  Mladík podle vyšetřovatelů vylákal dívku na procházku kolem řeky se záminkou, že potřebuje svému známému odnést nějaké věci. Mladá žena souhlasila a šla ho doprovodit. Útočníka totiž už nějakou dobu znala.

„Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně ji způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí,“ popisovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Oběť pak zabalil do pytle a shodil ze srázu. Z místa následně odešel. Dívka přežila jen díky tomu, že předstírala svou smrt. Z posledních sil se dokázala dostat do bezpečí a přivolat si pomoc. Záchranáři následně informovali policii, která rozjela velkou pátrací akci. Útočníka se podařilo dopadnout po několika hodinách.

Policie o národnosti mladíka nikdy neinformovala, pouze sdělila, že se jedná o cizince, který v Česku dlouhodobě žije. Mezi lidmi tento případ vzbudil velkou vlnu emocí. Krátce nato, šel v Plzni dokonce pochod zhruba stovky demonstrantů, kteří kvůli tomu přijeli do západočeské metropole. U Plzeňanů ale jejich akce vyvolala spíše znechucení.

Táhněte domů, skandovali účastníci protiukrajinského pochodu. Protesty zažehlo surové znásilnění patnáctileté Češky ukrajinským mladíkem

Centrem Plzně prošel v sobotu protiukrajinský protestní průvod čítající asi stovku nespokojených občanů. Provoláváním hesel dávali najevo svoji nespokojenost s přítomností Ukrajinců v Česku. Důvodem k protestní akci byl případ z minulého týdne,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky surové napadaní, znásilnění, pokus o vraždu, napadení mladé dívky, pobodání, doživotí, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletému cizinci hrozí 15 let vězení až doživotí za zneužití a pokus o vraždu mladší dívky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.