Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Začala likvidace nechvalně proslulého squatu. Poslední bezdomovci ho opouštěli, až když dorazily bagry

Konečně odstartovala likvidace a demolice nechvalně proslulého squatu v objektu bývalých kasáren ve Folmavské ulici v Plzni, který obsadili bezdomovci. Ti velmi rychle objekt proměnili ve své sídlo a také ho zaplnili množstvím odpadků. Před zahájením likvidace squatu městská policie budovy několikrát navštívila a obyvatele upozornila, že musí místo opustit. Poslední odešli, až když přijely bagry.  

Celkem se jedná o tři budovy. Objekt byl dlouhou dobu opuštěný, což přilákalo osoby bez přístřeší, které se do objektu uchylovaly a během krátké chvíle se z objektu stal squat. „Strážníci městské policie začali registrovat osoby a jejich přestupková jednání v průběhu listopadu 2023. Od této doby zde bylo střídavě evidováno až na tři desítky osob bez domova a kolem i uvnitř objektu se začalo hromadit velké množství odpadu,“ informovala mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Před samotným začátkem demolice strážníci objekt několikrát navštívili, aby obyvatele informovali, co bude následovat. Upozornili je, aby objekt neprodleně opustili. „Někteří těchto výzev uposlechli, ale poslední pětici osob, která se opakovaně do budov vracela, museli strážníci vykázat ještě malou chvíli před tím, než na místo přijely stavební stroje,“ konstatovala Schliková.

Před samotným začátkem demolice ještě strážníci pečlivě zkontrolovali všechny tři budovy, zdali v nich nějaká osoba nezůstala. Poprvé se demoliční technika „zakousla“ do objektu v pondělí ráno. Demoliční práce budou pokračovat ještě zhruba příštích 14 dní.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky likvidace squatu, demolice squatu, bezdomovci, vystěhovali bezdomovce, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala likvidace nechvalně proslulého squatu. Poslední bezdomovci ho opouštěli, až když dorazily bagry  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.