Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dva dělostřelecké granáty přinesl muž ukázat do práce svému známému, na místě zasahoval pyrotechnik

, aktualizováno 8. února 2024, 14:00

Velké manévry zažili pracovníci v jedné z firem v areálu Škodovky v Plzni na Borech. Podle informací od policie se tam měl dostavit muž, který přinesl svému známému ukázat dělostřeleckou munici. Na místě zasahovali policisté i pyrotechnik, který následně zjistil, že se jedná o cvičnou munici.

„Oznamovatel policistovi sdělil, že jeho kolega přinesl do zaměstnání dělostřeleckou munici, kterou mu chtěl ukázat. Do jedné plzeňské firmy v městské části Bory proto ihned vyjelo několik policejních hlídek, včetně pyrotechnika. Dle dosud zjištěných skutečností nalezl starší muž při vyklízení sklepa dva dělostřelecké náboje, které chtěl následně ukázat svému kolegovi. Munici naložil do svého vozidla a odvezl do práce. Policisté proto místo zajistili a vytyčili bezpečný perimetr," informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o venkovní prostor, nemuseli policisté přistoupit k evakuaci osob. Pyrotechnik následně zjistili, že se jedná o cvičnou munici a nehrozí tedy žádné nebezpečí výbuchu.

„V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty," připomíná policistka.

Pokud kdekoliv naleznete předměty, u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, přivolejte policii. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. „Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob," dodala Raindlová. 

Senior nastoupil do autobusu s granátem ukrytým v čepici, vezl ho odevzdat na policii

S naprosto neuvěřitelným případem se setkali plzeňští policisté. Starší muž našel na půdě bytového domu v Plzni americký ruční granát. Nejprve si myslel, že se jedná o atrapu. Později si to ale rozmyslel a místo toho, aby zavolal policii, rozhodl...

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nález munice, dělostřelecký granát, munice, pyrotechnik, Bory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva dělostřelecké granáty přinesl muž ukázat do práce svému známému, na místě zasahoval pyrotechnik  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.