Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté vyrazili do vyhlášených nočních klubů a ubytoven. Hledali cizince, kteří jsou v ČR neoprávněně

Noční kluby na Domažlicku a ubytovny na území města Plzně zažily velkou kontrolní akci. Do terénu společně vyrazili policisté se svými kolegy z cizinecké policie. Zkontrolovali shodně šest ubytoven a šest nočních klubů.

Vyhlášené noční kluby navštívili policisté mezi osmou hodinou večer a třetí hodinou ranní. „Cílem bylo znovu odhalit ty cizince, kteří se zdržují na našem území neoprávněně. V šesti klubech se zkontrolovalo 85 osob. Z toho bylo 36 cizinců třetí země, 30 občanů EU a 19 Čechů,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan. Ve 127 případech policisté kontrolovali také pravost dokladů a všechny byly v pořádku.

Policisté udělili dvě pokuty příkazem na místě za to, že cizinci nepředložili na požádání policie cestovní doklad nebo jiný doklad totožnosti. „Zajištěni pak byli čtyři cizinci, protože lustrace ukázala, že se na území České republiky zdržují neoprávněně. Skončili v policejní cele, se třemi následně policisté zahájili správní řízení a vydali jim rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států EU na jeden rok. Čtvrtému byl rovnou vydán výjezdní příkaz s povinností vycestovat z území ČR,“ informoval policejní mluvčí.

V šesti plzeňských ubytovnách zkontrolovali policisté 252 ubytovaných, kdy 164 z nich byli cizinci ze třetích zemí. „Kontrola pravosti dokladů proběhla ve 454 případech a obešla se bez závad. Někteří kontrolovaní měli dokladů více, proto je jejich počet vyšší. V jednom případě pak bylo zjištěno, že se kontrolovaná osoba české národnosti nachází v celostátním pátrání. Byla omezena na osobní svobodě a jela s policisty na obvodní oddělení k provedení dalších nezbytných úkonů. U jednoho cizince vyšlo najevo, že se na našem území nachází neoprávněně. Byl tedy zajištěn a převezen na odbor cizinecké policie,“ dodal k výsledkům kontroly Ondřej Hodan.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky noční kluby, kontroly nočních klubů, cizinecká policie, kontrola ubytoven

Policisté vyrazili do vyhlášených nočních klubů a ubytoven. Hledali cizince, kteří jsou v ČR neoprávněně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.