Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policejní TOXI tým odhalil pěstírnu marihuany. Další nasušené konopí převážel muž v igelitce v kufru auta

Policejní TOXI tým odhalil v jedné obci na Klatovsku pěstírnu konopí, kde se nacházelo téměř 200 rostlin. O další úspěšný zářez se postarali policisté z Domažlicka, když při silniční kontrole našli v zavazadlovém prostoru automobilu celkem 250 gramů rostlinné sušiny konopí.

„Pěstírna konopí se nacházela v prostorách a přilehlých objektech jednoho z rodinných domů v menší obci na Klatovsku. V rámci domovní prohlídky policisté nalezli a zajistili přes 180 rostlin konopí různé velikosti a další komponenty pěstírny, kdy rostlinný materiál zaslali ke znaleckému zkoumání. Po jeho vysušení se jednalo téměř o 4 360 gramů sušené rostlinné drti,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Z pěstování konopí za účelem další distribuce, byl obviněn šestačtyřicetiletý muž z Klatovska. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve formě pokusu může být v případě prokázání viny odsouzen odnětím svobody na dva roky až deset let.

Při noční kontrole v Domažlicích policisté našli v kufru osobního automobilu třiadvacetiletého muže z Plzeňska v igelitové tašce téměř 250 gramů rostlinné sušiny konopí. „Na základě výsledků znaleckého zkoumání a dalších zajištěných důkazních materiálů tak policejní komisař zahájil trestní stíhání dotyčného muže, proti kterému vznesl obvinění ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě uznání viny hrozí za takový čin obviněnému trest odnětí svobody až na jeden rok,“ konstatovala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, policejní TOXI tým, odhalená pěstírna, vezl marihuanu, marihuana v kufru, TOXI tým

Policejní TOXI tým  odhalil pěstírnu marihuany. Další nasušené konopí převážel muž v igelitce v kufru auta  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.