Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž vyhrožoval zabitím bývalé přítelkyně a střelbou do dalších osob. Vyfasoval za to bleskově u soudu trest

, aktualizováno 12. ledna 2024, 12:50

Vražednou střelbou, jako na pražské filozofické fakultě, vyhrožoval dvaačtyřicetiletý muž z Klatovska. Nejprve pohrozil zabitím svojí bývalé družce, pak ale nebezpečně přitvrdil! Žena okamžitě informovala o jednání násilníka policii. Existovalo vážné podezření, že tento muž u sebe může mít zbraň. Soud už muže bleskově potrestal podmíněným trestem. A nebylo to zdaleka poprvé, kdy v posledních dnech od nedávné tragédie někdo v Plzeňském kraji vyhrožoval podobným činem.

„Podezřelý muž telefonicky kontaktoval svoji bývalou družku, které vyhrožoval zabitím. Dále vyhrožoval, že by mohl spáchat obdobný čin, ke kterému nedávno došlo na filozofické fakultě v Praze. Žena okamžitě kontaktovala policisty, kteří začali po muži ihned pátrat. Díky skvělé operativní činnosti a spolupráci několika policejních složek se podařilo muže zanedlouho vypátrat a zadržet nedaleko obce Sušice,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policie musela postupovat při zatýkání velmi obezřetně. „Podle prvotních informací, které policisté získali, mohl mít muž u sebe zbraň. To se ovšem naštěstí nepotvrdilo. Následující den kriminalisté muži sdělili, v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení, podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelý byl postaven do 48 hodin před soud,“ dodala policejní mluvčí. Klatovský soud v pátek muže potrestal osmi měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva roky a dohledem probačního úředníka. kromě toho bude muset odsouzený docházet i na sezení k psychologovi. 

Server Novinky.cz citoval důvěryhodný zdroj, podle kterého zadržený muž do telefonu doslova uvedl: „Chcípněte všichni. Já zítra jedu udělat spoušť. Zítra bude můj den. Už vás mám dost. Bude to strašný, co udělám. Ten chcípák na tý fakultě, to je h.vno. Já jsem nastavenej na jatka,“ 

Střelbou vyhrožovali pachatelé i na Plzeňsku a Rokycansku

Policisté v Plzeňském kraji už evidují další případy vyhrožování či šíření poplašné zprávy v souvislosti s tragédií na pražské filozofické fakultě. V jednom případě muž zavolal na tísňovou linku a oznámil, že postřílí obyvatele jedné obce na Plzeňsku. Další pisatel na sociálních sítích vyhrožoval napadením skupiny osob na Rokycansku.

V nočních hodinách se na linku 158 dovolal sedmatřicetiletý muž a oznámil, že má v plánu vyvraždit obec na Plzeňsku. Na místo v Plzni, kde se muž zdržoval, ihned vyjeli policisté a podezřelého zadrželi. Ve věci zahájili úkony trestního řízení a bezprostředně bylo dotyčnému sděleno podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy a byl propuštěn ze zadržení. Muž se následně vymlouval, že jednal pod vlivem alkoholu.

Na Rokycansku zase policisté zadrželi pisatele příspěvku na sociální síti, kde vyhrožoval fyzickým napadením neurčité skupině osob, a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování.

„V souvislosti s tragickou událostí střelby na filozofické fakultě v Praze důsledně sledujeme dění a příspěvky na sociálních sítích, pokud by někdo schvaloval či chtěl zopakovat tento hrůzný čin. Rovněž pečlivě prověřujeme každé oznámení, které by mohlo naplňovat skutkovou podstatu trestných činů nebezpečné vyhrožování nebo šíření poplašné zprávy,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vyhrožoval střelbou, vyhrožoval zabitím, šíření poplašné zprávy, vyhrožování, schvalování útoku na univerzitě, střelba na univerzitě

Muž vyhrožoval zabitím bývalé přítelkyně a střelbou do dalších osob. Vyfasoval za to bleskově u soudu trest  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.