Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vstupní brána do města se stala konečnou stanicí pro dva mladíky na útěku před zákonem

Konečnou zastávkou se pro dvojici mužů unikajících před spravedlností stala Paluba Hamburk Ta je jinak vstupní bránou do Plzně pro ty, kdo přicestují vlakem nebo autobusem. Pozornosti hlídek městské policie neunikli dva mladíci, kteří byli na útěku z diagnostických ústavů.

„Přehled, dobrou paměť a pozornost prokázali strážníci při kontrole Paluby Hamburk. Všimli si mladého muže, který se nápadně podobal popisu hledané osoby Policií ČR. Po ověření osobních údajů získali strážníci jistotu, že před nimi stojí sedmnáctiletý mladík, hledaný od 19. prosince loňského roku pro útěk z dětského diagnostického ústavu. Další jeho cesta tedy nabrala směr na policejní oddělení,“ popsala zásah mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Městský kamerový systém pomáhá strážníkům značnou měrou při udržování veřejného pořádku. Operační strážník sledující dění v ulicích vyslal hlídku městské policie prověřit k Palubě Hamburk podezřelého muže, který značně nevybíravým způsobem obtěžoval kolemjdoucí. „Hlídka muže zastihla, když z místa odcházel k autobusovému terminálu a vyrazila za ním. Mladík bez dokladů rezignovaně strážníkům okamžitě přiznal, že je chovancem diagnostického ústavu a je na útěku. Po potvrzení jeho slov byl předveden na policejní oddělení, kde byl předán policistům k dalším nezbytným úkonům,“ dodala mluvčí Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, Paluba Hamburk, hledaný mladík, uprchlík z ústavu

Vstupní brána do města se stala konečnou stanicí pro dva mladíky na útěku před zákonem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.