Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nákladní automobil srazil zpětným zrcátkem při předjíždění cyklistu, ten utrpěl velmi těžké zranění

Těžké zranění utrpěl cyklista, kterého srazil zpětným zrcátkem při předjíždění nákladní automobil v Horažďovicích na Klatovsku. Zraněného muže ve vážném stavu transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Cyklista jel na řádně osvětleném kole. Policie se teď obrací na případné svědky nehody s žádostí o pomoc při jejím objasňování. Vyšetřovatelé mají zájem o záběry z palubních kamer, které mohly zaznamenat pohyb cyklisty po silnici.

Nehoda se stala 20. prosince 2023 krátce po 17. hodině na silnici II/169 v ulici Komenského v Horažďovicích. Řidič nákladního automobilu tovární značky Volkswagen Caddy jel ve směru jízdy od obce Rabí směrem do centra Horažďovic. V Komenského ulici na přímém úseku pozemní komunikace přehlédl motorista cyklistu, který jel ve stejném směru na jízdním kole při pravém okraji pozemní komunikace.

„Došlo ke střetu pravého vnějšího zrcátka automobilu s cyklistou, který následně upadl na ulici, utrpěl zranění a byl letecky transportován do zdravotnického zařízení. Alkohol byl u řidiče motorového vozidla vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Řidič jízdního kola nebyl schopen podrobit se dechové zkoušce, proto byl u něj vyžádán odběr krve. Ohledáním jízdní kola bylo zjištěno, že toto bylo v době dopravní nehody osvětleno vpředu bílým a vzadu dvěma červenými světly umístěnými pod sedlem,“ informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v Klatovech, nebo zatelefonovat na číslo 974 334 260 či 974 334 251, případně na bezplatnou tísňovou linku 158. „Dále žádáme řidiče projíždějící v tomto úseku před dopravní nehodou, kteří zaznamenali pohyb cyklisty na komunikaci a měli záznamové zařízení ve vozidle, aby jej popřípadě poskytli,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda cyklisty, náklaďák srazil cyklistu, sražený cyklista, letecká záchranná služba

Nákladní automobil srazil zpětným zrcátkem při předjíždění cyklistu, ten utrpěl velmi těžké zranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.