Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Opilému muži tekla po pádu krev i z ucha, další seděl na chodníku se třemi promile a krvácel

Tři dny a tři záchrany mužů, kteří to poněkud přehnali s alkoholem. Taková je bilance zásahů plzeňských městských strážníků z uplynulých dnů. V prvním případě pomáhali muži na Doubravce, kterého vlivem popíjení přestaly poslouchat nohy, upadl a zranil se na hlavě. Druhého muže alkohol dohnal k myšlenkám na sebevraždu, což mu strážníci rozmluvili. Třetí násoska bezmocně seděl na chodníku a krvácel na hlavě.

Bylo krátce po půlnoci, když se na lince 156 rozezněl telefon. Oznámení se týkalo muže, který se měl nacházet v jedné z ulic na Doubravce. „Hlídka okamžitě vyjela směrem k oznamovateli a na určeném místě nalezla klečícího muže, který byl poraněn v oblasti hlavy a z ucha mu vytékala krev,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Strážníci muži poskytli první pomoc a na místo přivolali záchranku. Osmačtyřicetiletý muž se poranil pravděpodobně při pádu, protože se kvůli své opilosti nedokázal ani udržet na nohou. „Dotyčný nadýchal 2,66 promile a byl kvůli bezpečnosti záchranářů doprovázen v sanitním voze strážníky, jeho cesta vedla rovnou do nemocnice,“ doplnila Schliková.

Muž s rozbitou hlavou a vykloubeným ramenem nakonec přiznal, že ke zranění přišel při bitce na Americké

S krvácejícím zraněním hlavy seděl u chodníku na vyhlášené Americké třídě v centru Plzně šestatřicetiletý muž. Takto zbědovaného ho tam našla krátce po půlnoci hlídka městské policie. Vedle rány na hlavě si muž stěžoval ještě na bolest v oblasti...

O den později vyjížděla hlídka k muži, který seděl na zastávce MHD na Slovanech. Se čtyřiapadesátiletým nešťastníkem se dali policisté do hovoru. Muž se jim posléze svěřil se svými problémy, které chtěl vyřešit tím, že si vezme život. „Na muži bylo znatelné, že se posilnil alkoholem, což později ukázala i dechová zkouška s hodnotou 2,39 promile. Dotyčný nebyl v dobrém psychickém stavu a po dohodě se strážníky byla na místo přivolána Zdravotnická záchranná služba, která muže převezla do nemocnice, kde se mu dostane odborné pomoci,“ podotkla policistka.


Na zastávce MHD rozmlouvali strážníci s nešťastným mužem, druhý den si hlídka všimla jiného zraněného muže na chodníku, foto: MP Plzeň

Třetí den si v dopoledních hodinách všimla hlídka městské policie muže sedícího na chodníku. Ihned pojala podezření, že je nespíš zraněný. „Když k muži přistoupili, všimli se, že má viditelné krvácející zranění na hlavě. Kolem muže se vznášel silný zápach po alkoholu. Muž hlídce sdělil, že se opil kvůli osobní události v rodině, o které se dozvěděl předešlý den,“ řekla Schliková.

Dechová zkouška u devětačtyřicetiletého muže ukázala 2,96 promile, a jelikož byl zraněný na hlavě, přivolali strážníci na místo záchranáře. Hlídka s mužem do jejich příjezdu komunikovala a sledovala jeho zdravotní stav. Sanitka ho nakonec odvezla do nemocnice.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý muž, záchrana muže, městská policie, zraněný muž, rozbitá hlava, městská policie

Opilému muži tekla po pádu krev i z ucha, další seděl na chodníku se třemi promile a krvácel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.