Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté dopadli gang obchodníků s lidmi. Provozovali noční klub, kde nabízeli sex s jihoamerickými ženami

Organizovaný gang obchodníků s lidmi odhalili kriminalisté z Plzeňského kraje ve spolupráci se zahraničními policisty. Tři pachatelé provozovali v malé obci na severním Plzeňsku noční klub, ve kterém zaměstnávali ženy z různých států Jižní Ameriky. Podnik inzeroval jejich sexuální služby na specializovaných stránkách na internetu.

„Dva muži ve věku 33 a 47 let a jedna třiatřicetiletá žena využívali ekonomicky špatného zázemí osob v jejich rodné zemi a pod příslibem finančního výdělku v České republice lstí přesvědčili nejméně 15 žen k práci společnic bez poskytování sexuálních služeb. Ženám po příletu do Česka ihned odebrali doklady a pod pohrůžkami či dokonce za použití násilí je nutili k různým činnostem,“ informovala o praktikách kuplířů mluvčí policie Michaela Raindlová.

Klub v obci Myslinka na specializovaných portálech stále ještě láká své zákazníky k návštěvě například takovou reklamou: „Pokud chceš okusit exotiku, jsi na správné adrese. Zažij temperament a vášeň, kterou v sobě mají pouze dívky z této oblasti. Pokochej se přirozeně snědou pletí, charakteristickými křivkami velkých zadků a prsou." Podnik, jehož webové stránky jsou stále aktivní, nabízel dívky z Kolumbie. 

Obviněné osoby měly rozdělené úkoly. Mladší z mužů zajišťoval organizačně a finančně takzvaný nábor a dopravu osob ze zahraničí. „Dále ženy vozil na předem domluvená místa za účelem provozování prostituce a vybíral od nich vydělané peníze. Druhý obviněný muž vystupoval jako provozní erotického klubu, instruoval osoby ohledně pracovní náplně a zajišťoval telefonickou i osobní komunikaci se zákazníky. Žena zajišťovala inzerci osob a klubu na různých specializovaných portálech. Poškozené ženy odevzdávaly veškerý svůj výdělek za poskytnutí sexuálních služeb obviněným,“ uvedla policejní mluvčí. 

Kriminalistům se ve spolupráci s dalšími složkami policie podařilo organizovanou skupinu vypátrat a zadržet. Všichni tři občané České republiky byli obviněni z pokračujícího zvlášť závažného zločinu obchodování s lidmi. Vrchní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudce akceptoval. Pouze v případě obviněné ženy byla vazba nahrazena jiným opatřením. V případě prokázání viny všem hrozí až 12 let odnětí svobody. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky obchodování s lidmi, gang kuplířů, noční podnik

Policisté dopadli gang obchodníků s lidmi. Provozovali noční klub, kde nabízeli sex s jihoamerickými ženami  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.