Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Třicet kbelíků s malířskou barvou, ale i stovky čokoládových tyčinek. Parta zlodějů brala vše, co přišlo pod ruku

Trojlístek zlodějů se specializoval na vloupání do nákupních center, skladů a sportovních hal. Tam pak pachatelé kradli desítky kbelíků s malířskou barvou, stovky čokoládových tyčinek i krabiček s cigaretami, ale i množství dalších cenností. Teď všichni tři skončili v rukou policie.

„Podle dosud zjištěných skutečností se dva muži během dvou měsíců vloupali do několika objektů na různých místech Plzně. Jednalo se o nákupní centra, sklady nebo sportovní haly. Muži odcizili celkem 523 krabiček cigaret, 40 lahví alkoholu, přes 30 kyblíků s malířskou barvou a necelých 100 kusů čokoládových tyčinek. Kradli také stavební nářadí nebo malířské potřeby. Poškozeným společnostem způsobili škodu přes 160 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Třetí z dopadených mužů se zaměřil především na mobilní telefony, zubní pasty a toaletní papír. Z nákupních center a prodejen s elektronikou si během jednoho měsíce odnesl pět mobilních telefonů v celkové hodnotě 125 tisíc korun, několik balení toaletního papíru a necelých 100 kusů zubních past. Celková škoda v tomto případě přesáhla částku 145 tisíc korun.

Díky operativní činnosti kriminalistů se podařilo první dva obviněné muže vypátrat a usvědčit. Třetí muž byl zajištěn ze strany pracovníka ostrahy. „Dva muže ve věku 44 a 46 let obvinila policejní komisařka ze spáchání krádeže a z poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství. Třetího čtyřiadvacetiletého muže obvinil policejní komisař ze spáchání krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, vykrádali obchodní centra, kradli barvy, kradli v halách, čokoládové tyčinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet kbelíků s malířskou barvou, ale i stovky čokoládových tyčinek. Parta zlodějů brala vše, co přišlo pod ruku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.