Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Muž hajloval uvnitř autobusu plného cestujících a provolával nacistické pozdravy. Pokračoval i před policisty

S pravicí zvednutou nad hlavu hajloval před cestujícími v autobusu plzeňské MHD jedenadvacetiletý muž. K tomu provolával i známý nacistický pozdrav. A ve svém jednání pokračoval na zastávce i před policejní hlídkou, když už vystoupil z vozidla.

„Podle dosud zjištěných skutečností cestoval mladý muž v autobusu MHD. Po chvíli začal před cestujícími křičet slova: "Sieg Heil a Sláva vítězství". S výtržnostmi a s projevy sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka pokračoval i na zastávce, když vystoupil z autobusu. Na místě již byli policisté, kteří muže omezili na osobní svobodě,“ popsala řádění muže mluvčí policie Michaela Raindlová.

Výtržník byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal 1,55 promile. „Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování ho obvinili ze spáchání přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a z přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Sieg Heil je stará německá fráze, která znamená „Sláva vítězství!“ Sousloví bylo používáno v dobách nacismu, kdy se stalo všeobecným pozdravem a projevem sympatií k Adolfu Hitlerovi a jeho boji za vítězství Třetí Říše. Bylo využíváno při veškerých setkáních, kdy byl pozdrav doprovázen ještě vztyčením pravice do úrovně ramen, případně o něco výše. Za pronášení této fráze hrozí dnes v Německu až tři roky vězení! 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj cs.wikipedia.org

Štítky hajloval v autobusu, provolával pozdravy, nacistický pozdrav, hajloval v MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž hajloval uvnitř autobusu plného cestujících a provolával nacistické pozdravy. Pokračoval i před policisty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.