Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zajištěná cisterna převážela jiný náklad než bylo v dokladech a neseděla ani trasa přepravy. Dopravce to přijde draho

Cisternu s podezřelým nákladem a podivnými doklady zajistili celníci při noční směně na dálničním hraničním přechodu v Rozvadově na Tachovsku. Místo antikorozní kapaliny převážela cisterna desítky tisíc litrů těžkého plynového oleje a nesouhlasila ani trasa, kudy mělo vozidlo projíždět. Dopravce je podezřelý z toho, že se chtěl vyhnout řádnému uhrazení spotřební daně. A teď za to může draze zaplatit!

„Hlídka Mobilního dohledu Celního úřadu pro Plzeňský kraj kontroloval cisternu se zbožím, které bylo deklarováno jako antikorozní kapalina. Za součinnosti mobilní laboratoře Celní správy ČR byly odebrány vzorky ze všech naplněných komor cisterny. Předběžné výsledky z odebraných vzorků ale ukázaly, že se jedná pravděpodobně o těžký plynový olej, kam se řadí například i motorová nafta. Měl by tak být předmětem spotřební daně,“ informovala o případu Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Z předložených dokladů, kterými řidič disponoval, vyplývalo, že trasa přepravy měla být uskutečněna z Maďarska do Belgie. Stažená data z digitálního tachografu však tuto skutečnost nepotvrdila. „Výsledky z mobilní laboratoře, údaje z předložených dokladů a vyhodnocená data z digitálního tachografu vzbudily u celníků pochybnosti o správnosti deklarovaných údajů a na základě získaných poznatků vzniklo důvodné podezření, že kontrolovaná osoba přepravuje jiné zboží, než deklaruje a že předmětné zboží je dopravováno bez dokladu podle zákona o spotřebních daních, který by prokazoval řádné uhrazení spotřební daně,“ uvedla dále mluvčí Kašparová.

Zboží v celkovém množství 30 884 litrů včetně cisternové soupravy celníci zajistili. V případě, že se podezření z nelegální přepravy potvrdí a řádné zdanění nebude prokázáno, hrozí v tomto případě propadnutí zboží ve prospěch státu, případně i dopravního prostředku a bude vyměřena spotřební daň.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky zadrželi cisternu, převážela olej, spotřební daň, těžký plynový olej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajištěná cisterna převážela jiný náklad než bylo v dokladech a neseděla ani trasa přepravy. Dopravce to přijde draho  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.