Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Řidič mercedesu se drze pokoušel přelstít strážníky fotografií cizího řidičáku, prozradila ho jiná barva očí

S velice naivním řidičem se setkala hlídka plzeňských strážníků, která si všimla vozu značky Mercedes, který si to mířil rovnou do zákazu vjezdu v Šumavské ulici. Automobil zastavili, řidiče poučili a pak chtěli zkontrolovat jeho doklady. V tu chvíli se čtyřiatřicetiletý muž vytasil s neuvěřitelnou výmluvou. Řidičák u sebe neměl, ale prý si ho vyfotil. Ze snímku ovšem na policisty koukal někdo úplně jiný.

Není náhodou, že se Šumavské ulici v centru Plzně přezdívá „past na řidiče“. Zákaz vjezdu tam totiž ignoruje nejeden řidič. Někteří ovšem dokážou překvapit i zkušené muže zákona. Jedním z takových byl i čtyřiatřicetiletý muž, kterého strážníci zastavili v půl druhé ráno.

„Řidič byl seznámen s tím, že právě projíždí zákazem vjezdu a na výzvu k předložení potřebných dokladů odpověděl, že u sebe žádné nemá, ale že hlídce sdělí své osobní údaje a řidičský průkaz, má prý vyfocený v telefonu, který ochotně strážníkům ukázal,“ popisuje kuriózní případ mluvčí strážníků Tereza Schliková.

KOMENTÁŘ: Mnoho řidičů nerozlišuje den a noc. Do uzavřené části Americké třídy vjíždí i mimo dobu vymezenou značkou

Rozmáhá se nám tady takový nešvar! Po změně dopravního režimu na Americké třídě motoristé masivně porušují zákaz vjezdu. I když od 1. září mohou nově osobní automobily projíždět dříve uzavřenými úseky Americké třídy až v době od 20.00 do 05.00...

Strážníci zadali údaje do lustračního systému, který jim potvrdil, že osoba z fotografie skutečně existuje. Problém byl v tom, že kontrolovaný řidič vypadal poněkud jinak. „Muž se snažil uchlácholit strážníky, že se jedná o starou fotografii, čemuž ale hlídka skutečně nevěřila. Po tom, co byl muž konfrontován tím, že jeho barva očí je jiná než v lustračním systému a že nebyl schopný nadiktovat ani údaje o své trvalé adrese, řidič najednou povolil,“ pokračuje mluvčí.

Nakonec kápl božskou a prozradil své skutečné jméno. Podezření strážníků, že má ve skutečnosti muž vystaven platný zákaz řízení, se tím potvrdilo. „Pro podvodníčka si na místo přijela hlídka státní policie, která si řidiče převzala, a to včetně všech skutečností zjištěných na místě,“ uzavřela Schliková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky Šumavská ulice, past na řidiče, zákaz vjezdu, zákaz řízení, předložil cizí řidičák, kuriózní, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, ponechat až do vyřešení. Jinak se z toho marasmu nedostaneme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích.

Sobota, 14. října 2023, 07:33Odpovědět

Michal Ficus

A propadnutí auta k tomu, by mělo být automaticky činěno v těchto případech .

Neděle, 15. října 2023, 12:57Odpovědět

Řidič mercedesu se drze pokoušel přelstít strážníky fotografií cizího řidičáku, prozradila ho jiná barva očí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.