Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Z psychiatrické nemocnice utekli dva zjizvení muži s nařízenou ochrannou léčbou, policie také pátrá po pacientce se žloutenkou

Policisté pátrali po dvou pacientech, kteří se nevrátili z povolené vycházky v areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany. Oba muži byli v zařízení umístěni na základě rozhodnutí soudu. Během několika hodin se je podařilo vypátrat. V databázi hledaných ale stále figuruje devětatřicetiletá žena nakažená žloutenkou typu C. Podle policie trpí lehkou mentální retardací a bez svých léků bývá agresivní.

Čtyřicetiletý Tomáš S. nebyl na útěku poprvé, nemocnici naposledy opustil tuto sobotu. Ve stejný den uprchl také další čtyřiatřicetiletý pacient, který byl taktéž umístěn v nemocnici na základě rozhodnutí soudu. Policie v rámci pátrání uvedla, že oba útěkáři mají na těle jizvy a nepředstavují riziko pro veřejnost ani pro sebe. Oba muže se podařilo najít během tří hodin od zveřejnění pátrací relace.

Ženu nakaženou žloutenkou se stále nepodařilo najít

Naopak neúspěšné je zatím pátrání po devětatřicetileté Žanetě. „Hledaná žena trpí lehkou mentální retardací, užívá psychofarmaka, přičemž v případě, že je neužívá, je agresivní. Je nebezpečná sobě i okolí z důvodu abusu alkoholu. Má žloutenku typu C. Do léčebny nastoupila dobrovolně. Ale dne 23. srpna 2023 se nevrátila z povolené vycházky po areálu nemocnice,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Žena je vysoká 161 centimetrů a je silnější postavy. Má ovální obličej, světlé vlasy střední délky a hnědé oči. Nemá chrup, pouze šest spodních zubů. Na sobě měla legíny se vzorem americké vlajky, tričko a pantofle. „Policisté přijmou k hledané osobě jakékoliv informace na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ dodala Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Psychiatrická nemocnice, nemocnice Dobřany, uprchl pacient, pátrání, nakažená žloutenkou, nařízená léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z psychiatrické nemocnice utekli dva zjizvení muži s nařízenou ochrannou léčbou, policie také pátrá po pacientce se žloutenkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.