Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Sériový zloděj miloval sladkosti a na to nakonec dojel. Policisté ho dopadli pár minut po vloupání do cukrárny

Velmi mladého zloděje, který miloval sladkosti a nakonec na to také doplatil, dopadli kriminalisté v Plzni. Policisté muže, který má mít na svědomí celkem 16 skutků zadrželi pár minut po tom, co se vloupal do cukrárny. Což je místo, které má opravdu velmi rád.

Prvního protiprávního jednání se mladík dopustil už loni, pouhé dva měsíce po svých osmnáctých narozeninách. „Tehdy si vzal od svého známého kradenou platební kartu, se kterou se následně pokusil zaplatit cukrovinky v hodnotě 11 korun! Do konce loňského roku potom odcizil z různých plzeňských prodejen celkem 493 kusů čokoládových cukrovinek,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Obviněný muž ale nekradl jen sladkosti. Několikrát se vloupal do prodejních stánků umístěných u různých obchodních center, odkud odcizil finanční hotovost. Kradl také v prodejně s oblečením. Z rekreačního objektu odcizil televizor nebo elektrický vařič. Některé protiprávní jednání spáchal sám, jiné ve formě spolupachatelství.

K poslednímu případu vloupání se vypravil mlsný pachatel do jedné plzeňské cukrárny, kde odcizil finanční hotovost přes tři tisíce korun a dvě lahve džusu. „Před cukrárnou na něj čekal jeho komplic, se kterým se mladík následně o peníze rozdělil. Předal mu asi sto korun v drobných mincích a jeden odcizený džus. Z místa následně oba muži odešli. Po několika málo minutách ovšem oba dva zadržela policejní hlídka. Policisté u nich navíc zajistili odcizenou koloběžku, na které do cukrárny přijeli,“ popsala zadržení mluvčí Raindlová.

Oba muži si vyslechli obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a z porušování domovní svobody. Mladšího z nich navíc policejní komisařka obvinila ze spáchání neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Státnímu zástupci podala podnět na podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Starší z obviněných mužů je stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Policie ČR

Štítky zloděj, sériový zloděj, kradl sladkosti, vykradl cukrárnu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma. O důvodech dnešního stavu bahna čtěte více ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy, a další články zde na drbně.

Pátek, 18. srpna 2023, 10:27Odpovědět

Sériový zloděj miloval sladkosti a na to nakonec dojel. Policisté ho dopadli pár minut po vloupání do cukrárny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.