Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Cizinecká policie si v terénu posvítila na dodržování pobytového režimu a na tranzitní nelegální migraci

Hned dvě kontroly cizinců v oblasti Domažlicka podnikla během jediného týdne cizinecká policie. Zatímco první kontrola se zaměřila na dodržování pobytového režimu, druhá se týkala tranzitní nelegální migrace a pátrání po nelegálně pobývajících cizincích. Při akci policisté odhalili i cizince s padělanými doklady.

V rámci kontrolní akce nejprve prověřila cizinecká policie tři ubytovny v Domažlicích. „Celkem bylo zkontrolováno 31 osob se zaměřením na dodržování pobytového režimu na území České republiky. Ve třetím kontrolovaném objektu byli zjištěni dva cizinci, kteří se prokázali padělanými doklady. Na základě podezření z nelegálního pobytu na území našeho státu byli tito cizinci zajištěni a eskortováni k dalším úkonům. Bylo vydáno rozhodnutí o umístění do zařízení pro zajištění cizinců za účelem správního vyhoštění. Dále jim policie sdělila podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny,“ informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Druhá kontrolní akce se uskutečnila na Folmavsku. Zaměřená byla na tranzitní nelegální migraci, na pátrání po nelegálně pobývajících cizincích, dodržování povinností cizinců, pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách i věcech, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin a přeshraniční trestnou činnost.

V rámci akce se zkontrolovalo celkem 35 vozidel, 103 dokladů a 61 osob, z toho 49 bylo cizinců. Při akci policisté použili mimo jiné i speciální techniku určenou na odhalování přítomnosti osob v nákladovém prostoru vozidel. „Podařilo se zjistit tři přestupková jednání, která policisté vyřešili v příkazním řízení uložením pokut v celkové hodnotě 3 500 korun. Jednalo se o jeden přestupek v dopravě, kdy řidička cizí státní příslušnosti neměla u sebe při řízení řidičský průkaz. Dalších dvou přestupků se dopustili cizinci, kteří neměli u sebe žádný doklad totožnosti. Tím se dopustili přestupku, jelikož porušili podmínky uvedené v zákoně o pobytu cizinců na území České republiky,“ dodala mluvčí policie s tím, že další podobné kontroly budou následovat.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cizinecká policie, kontroly cizinců, padělané doklady, kontrola ubytoven

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie si v terénu posvítila na dodržování pobytového režimu a na tranzitní nelegální migraci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.