Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dva hasiči se zranili při velkém požáru historického domu v centru Plzně. Plameny objekt zcela zničily

, aktualizováno 14. srpna 2023, 14:50

Hasiči zasahují u velkého požáru historického domu, který začal hořet v pondělí dopoledne ve starobylé plzeňské městské části Roudná v centru města. Plameny zachvátily celou střechu starého domu. Objekt se nachází na rohu ulic Lochotínská a Na Poříčí naproti sjezdu ke Kauflandu. Při zásahu se zranili dva hasiči.

„Nasadili jsme dva kusy výškové techniky. V akci jsou čtyři jednotky hasičů. Plameny zasáhly podkroví a půdu. Vynesli jsme jednu tlakovou propanbutanovou lahev. Při zásahu došlo ke zranění dvou hasičů. Oba jsou mimo ohrožení života. Jeden byl transportován do nemocnice. Druhý zůstává na místě. Budova je obývaná, ale zatím nevíme, zda legálně. Dvě osoby vyvedla PČR před příjezdem hasičů. V první fázi zásahu jsme se zaměřili i na ochranu sousedních domů,“ uvedl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místě je velké množství hasičů. Hustý dým vycházející ze spáleniště je vidět ze všech míst na území Plzně.

„Na místě je množství policejních hlídek. Policisté evakuovali dvě osoby z hořícího domu a další osoby z přilehlých budov. Nyní zajišťujeme okolí domu a přilehlé ulice, abychom zamezili přístup osob a nedošlo k jejich ohrožení. Kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti požáru," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová

Mluvčí hasičů odpoledne doplnil, že bylo rozhodnuto o stržení štítu budovy. „Povolali jsme z toho důvodu na místo techniku ZÚ Zbiroh. Velmi předběžně byla způsobená škoda odhadnuta na pět milionů korun," řekl Petr Poncar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Poncar, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár domu, zraněný hasič, zranění hasičů, hoři historický objekt, dům na Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Historický dům? Spíše historická ruina, která město v blízkosti jeho centra hyzdí! Měla být už dávno stržena.

Úterý, 15. srpna 2023, 07:30Odpovědět

Dva hasiči se zranili při velkém požáru historického domu v centru Plzně. Plameny objekt zcela zničily  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.