Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Turisté si přivlastnili zapomenutou tašku u benzinky na dálnici D5, policie je bleskově dopadla

Z loupežné akce se dvojice cizinců radovala pouhé čtyři hodiny. Přesně tak dlouho totiž trvalo vyšetřovatelům, než je i s lupem zadrželi. Do pátrací akce, jež odstartovali dálniční policisté z Ostrova u Stříbra, se zapojili i jejich kolegové z Prahy a Vysočiny. Muž a žena, kteří naší republikou pouze projížděli, si přivlastnili obsah tašky s doklady, penězi i telefony. Batoh tam před nimi u čerpacího stojanu zapomněl předchozí zákazník.

Šestapadesátiletý muž zastavil u čerpací stanice na 123. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. U stojanu si při tankování odložil kabelu, zaplatil, odjel a na tašku zapomněl. Když mu vše došlo a na místo se vrátil, nic už tam nenašel. Okamžitě vše nahlásil na policii. V kabele měl doklady, platební kartu, hotovost ve výši 250 euro a dva mobilní telefony.

Na videozáznamu je patré, že dvojice turistů zastavila na pumpě, aby si koupila něco ke svačině. Okolo zapomenuté tašky neprve oba bez povšimnutí projdou, pak se zastaví, prohodí pár slov a poté se muž pro tašku vrací. Obsluze ji ale nepředá a jde s ní ke svému vozu, zatímco jeho přítelkyně se neustále otáčí, aby se ujistila, že je nikdo nesleduje. Kameru ale nezaregistrovala.

„Přivolaní dálniční policisté shlédli kamerový záznam z čerpací stanice a zjistili, že tašku vzala dvojice, která nasedla do osobního vozidla bílé barvy. Policisté zjistili registrační značku vozidla a ihned informovali naše operační středisko. Operační důstojník rozšířil pátrání po průjezdu vozidla i do ostatních krajů a díky skvělé spolupráci operačních středisek ze Středočeského kraje, Prahy a následně i z Vysočiny se podařilo zmapovat trasu podezřelého vozidla,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Úspěch přišel na 89. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno, kde dálniční policisté zastavili podezřelé vozidlo. U posádky, kterou tvořil třicetiletý muž a devatenáctiletá dívka, našli odcizené věci. Od krádeže přitom uplynuly pouhé čtyři hodiny. Veškeré věci se tak bleskově vrátily ke svému majiteli.

„Pachatelé naší republikou pouze projížděli ze severského státu na jih Evropy, a tudíž by během pár hodin opustili naše území. Policisté muži a ženě sdělili podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Státnímu zástupci byl již podán návrh na potrestání osob,“ dodala Červenková.

„V Česku se moc nechvalí. Více kritizuje a nadává, nicméně tento případ mě jednoznačně utrdil v tom, že je u nás spousta skvělých a poctivých lidí, kteří jsou připraveni pomoci druhým. Právě ty je potřeba vyzdvihnout a dát příkladem všem ostatním, Myslím, že přestě tento případ ukazuje co heslo Pomáhat a chránit znamená v praxi," vzkázal policistům okradený muž, který díky jejich práci získal zpět své věci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrací akce, turisté kradli. ukradená taška, čerpací stanice, krádež na D5, policisté bleskově dopadli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Turisté?Odkdy se říká zlodějům turisté ?

Pátek, 4. srpna 2023, 16:48Odpovědět

VIDEO: Turisté si přivlastnili zapomenutou tašku u benzinky na dálnici D5, policie je bleskově dopadla  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.