Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Obrovské množství policistů pátralo po muži, který po hádce utekl z domova s kojencem. Existovaly velké obavy o jejich životy

Po muži, který odešel po hádce z domova s pětiměsíčním miminkem pátralo ve středu v Plzni ze země i ze vzduchu obrovské množství policistů. Existovaly totiž vážné obavy o život i zdraví malého dítěte a také obava o život a zdraví hledaného muže. Nakonec se otce podařilo i s dítětem vypátrat. Muž skončil v policejních poutech. Policie zveřejnila i dramatické video z celé záchranné akce a ze zatčení pachatele.

„Dnešního dne jsme pátrali při rozsáhlé pátrací akci po muži, který po rodinné rozepři v Plzni odešel z domova s pětiměsíčním miminkem. Panovala důvodná obava o život a zdraví kojence i hledaného muže. Do pátrací akce bylo nasazeno značné množství našich sil a prostředků,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová. V terénu byli policisté ze speciální pořádkové jednotky, obvodních oddělení, kynologové se psy, dále policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, odboru cizinecké policie, dopravní policie.

„Všichni dělali maximum pro to, aby byl muž s miminkem co nejdříve nalezen. Pátrali jsme jak na zemi – pěší i motorizované hlídky ve vozidlech i na čtyřkolkách, tak i ze vzduchu. Situaci nám pomáhal monitorovat policejní vrtulník i drony SIT Magistrátu města Plzně,“ uvedla mluvčí Burešová.

Pátrání po hledaném muži s děťátkem mělo šťastný konec. „V relativně krátké době se nám je podařilo najít v jednom z restauračních zařízení a oba byli v pořádku. Dohlédli jsme na to, aby dítě bylo bezpečně předáno do péče matky a muže jsme poté na místě zadrželi. Do příjezdu zdravotníků jsme také počkali u maminky s miminkem a pomohli jí s péči o dítě a také se zvládnutím této situace,“ řekla Pavla Burešová. Na policejních záběrech je vidět, jak policisté vedou v poutech polonahého muže oblečeného jen v kraťasech. 

V současné době je podezřelý již v policejní cele a budou s ním probíhat procesní úkony. „Následně bude stanovena i právní kvalifikace jeho protiprávního jednání, o čemž vás budeme později informovat. V tuto chvíli však není možné s ohledem na to, abychom neohrozili samotný průběh trestního řízení, poskytovat k případu podrobnější informace,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání po kojenci, unesený kojenec, pátrací akce, záchrana dítěte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovské množství policistů pátralo po muži, který po hádce utekl z domova s kojencem. Existovaly velké obavy o jejich životy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.