Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinci porušili vyhlášku a popíjeli před nádražím alkohol, dva navíc neměli víza a třetí byl úplně bez dokladů

Trojice opilých cizinců se dostala do hledáčku plzeňských strážníků, kteří byli zrovna na pochůzce v okolí hlavního vlakového nádraží. Přímo na lavičce před budovou se tam dobře bavili tři muži, kteří byli zjevně pod vlivem alkoholu. Městská vyhláška nicméně popíjení alkoholu na některých veřejných místech zakazuje, což byl právě tento případ. Následná kontrola toho u mužů ale odhalila mnohem víc.

Zájem strážníků vzbudili tři muži zvesela popíjející alkohol na lavičce před nádražní budovou. Strážníci se proto vydali osobám vysvětlit, že porušují vyhlášku a zároveň je požádali, aby se identifikovali. V tu chvíli bylo policistům jasné, že tento případ bude o něco složitější.

„Dva muži se totiž prokázali cestovními pasy, v nichž ale chyběla kolonka s vízem, které by jim povolovalo setrvání na území naší země a třetí z cizinců pro změnu neměl doklad totožnosti vůbec. Ať byly jejich plány na úterý jakékoliv, tak už teď bylo nad slunce jasné, že jim denní rozvrh, strážníci trochu pozmění,“ okomentovala Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

Dva muže, kteří neměli platná víza ve svých pasech, čekala exkurze na cizineckou policii a jeden z nich poté, co nadýchal 3,33 promile, obdržel ještě voucher v podobě jedné noci strávené na záchytce. Podle webu Krimi Plzeň byli všichni tři muži z Ukrajiny.

Policie se zaměřila také na kontroly ubytoven

Cizinecká policie se také pravidelně zaměřuje na kontroly ubytovacích zařízení. Jedna z posledních se uskutečnila na Domažlicku. „Kolegové se věnovali především tomu, zda se zde ubytovaní cizinci na území České republiky zdržují oprávněně, splňují podmínky pobytu a zda dodržují další podmínky uvedené v zákoně o pobytu cizinců na území České republiky,“ vysvětluje mluvčí Police ČR Pavla Burešová.

V plzeňském regionu zůstává podle informací krajského úřadu od vypuknutí války na Ukrajině zhruba 25 000 ukrajinských uprchlíků. Téměř 14 000 z nich pracuje, což je nejvíc ze všech 14 krajů ČR. 

Zmíněnými kontrolami na Domažlicku prošlo 101 cizinců a ani v jednom případě policisté nezjistili, že by došlo k porušení zákonných norem. „Za první pololetí tohoto roku zkontrolovali v našem kraji kolegové z odboru cizinecké policie přes 1000 ubytovacích zařízení. Na některých z nich jsme spolupracovali s dalšími partnery jako je například krajský úřad nebo hasiči,“ pokračuje Burešová.

Počty cizinců jsou v našem kraji poměrně vysoké a ke konci června jich bylo trvale či přechodně hlášeno zhruba 75 000. I z tohoto důvodu bude policie v podobných kontrolách nadále pokračovat.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky popíjení alkoholu na veřejnosti, protialkoholová vyhláška, opilí cizinci, neměli víza, neměl doklady, kontroly cizinců

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci porušili vyhlášku a popíjeli před nádražím alkohol, dva navíc neměli víza a třetí byl úplně bez dokladů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.