Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Recidivista ubil kotě, které umíralo v krutých bolestech. Soud mu za to uložil 14 měsíců vězení

Za týrání zvířat uložil klatovský okresní soud 14 měsíců vězení jedenatřicetiletému recidivistovi. Muž loni v březnu velmi surovým způsobem usmrtil kotě před očima svých nezletilých neteří. Mrštil s ním o zeď, zakroutil mu krkem, navíc ho ještě kolikrát kopl. Kotě podle posudku umíralo v krutých bolestech. A důvod? Zvíře na muže zasyčelo a kouslo ho do nosu.

Krutý incident se stal v kuchyni jednoho bytu v Klatovech, kde tehdy nyní odsouzený muž dočasně pobýval u svého bratra. O rozsudku, který je pravomocný, jako první informovaly Novinky.cz. Pachatel se doznal k tomu, jak byl incident popsán v obžalobě. Víc k tomu nevypovídal. Kotě patřilo dětem, kterého dostaly od souseda.

Krutý případ se stal v kuchyni jednoho bytu v Klatovech. „Muž tam v odpoledních hodinách mrštil o zeď tříměsíčním kotětem kočky evropské. Když kotě dopadlo na zem, dvakrát do něj kopl. Pak je zvedl ze země a zakroutil mu krkem. Podle vypracovaného znaleckého posudku došlo k nitrolebnímu krvácení, přerušení krční páteře a míchy a za nepřiměřené bolesti kotě uhynulo,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Bezprostředně po útoku pachatel sebral mrtvé kotě i své osobní věci a odešel z bytu svého bratra. Tělo zvířete pak pohodil venku do křoví, kde ho následující den našli policisté. Surovec byl obviněn ze spáchání zločinu týrání zvířat. Svým jednáním úmyslně porušil zákaz týrání zvířat uvedený v zákoně na ochranu zvířat proti týrání a zákaz usmrcování zvířat ubitím, ubodáním nebo jiné metody, která zvířeti způsobí nepřiměřenou bolest nebo utrpení. Hrozil mu trest odnětí svobody na dva roky až šest let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky týrání zvířat, usmrtil kotě, mrštil kotětem o zeď, zakroutil kočce krkem, vězení, nepodmíněný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista ubil kotě, které umíralo v krutých bolestech. Soud mu za to uložil 14 měsíců vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.