Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Cizinec se vloupal do areálu odtahového parkoviště prošpikovaného bezpečnostními kamerami a tam kradl

Obrovská blbost, nebetyčná drzost nebo snaha o to, ověřit si v praxi řečení, že pod svícnem bývá největší tma. Těmito způsoby lze charakterizovat jednání slovenského občana, který se v Plzni za bílého dne vloupal na bedlivě střežené odtahové parkoviště v Regensburské ulici a tam kradl! O dva dny později se na stejné parkoviště vloupal další zloděj se specializací na náhradní díly.

„Operačnímu strážníkovi, který právě dohlížel na městský kamerový systém se v odpoledních hodinách naskytl nečekaný pohled. Přímo na obrazovce mohl vidět, jak se po ploše odtahového parkoviště Správy veřejného statku města Plzně prochází úplně cizí muž, který do objektu vnikl neoprávněně,“ informovala Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie.

Operační na místo ihned vyslal hlídku strážníků, kteří pětatřicetiletého cizince chytili právě k okamžiku, kdy se snažil místo opustit. „Dotyčný měl pod tričkem schované dvě registrační značky od vozidla, které jak sám uvedl, odmontoval z jednoho z odstavených vozidel. Muž byl následně předán strážníky do rukou policie,“ dodala Schliková.

K druhému případu nezákonného vniknutí na záchytné parkoviště došlo jen o dva dny později. „Tentokrát si zloděj vytvořil otvor v oplocení, kterým následně vnikl do areálu parkoviště. Z jednoho vozidla se poté pokusil odcizit alternátor. To se mu ovšem nepodařilo. I v tomto případě pachatele zadržela hlídka městské policie. Druhý z pachatelů navíc nekradl poprvé. V minulosti již byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky odtahové parkoviště, kradl značky, kradl autodíly, cizinec se vloupal na parkoviště, střežené parkoviště, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se vloupal do areálu odtahového parkoviště prošpikovaného bezpečnostními kamerami a tam kradl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.