Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Důkladné dodržování pitného režimu přivedlo pětici opilců na protialkoholní záchytnou stanici

Důsledné doplňování tekutin v extrémně horkých dnech dodržovali v Plzni čtyři muži a také jedna žena. Místo vody ale konzumovali nadměrné množství alkoholu, což všechny nakonec přivedlo na protialkoholní záchytnou stanici. Záchytka v Plzeňském kraji je navíc nejdražší v celé republice. Nocleh v tomto zařízení klienta přijde na 4500 korun.

„Na lavičce v prostoru zastávky MHD pospával v dopoledních hodinách jedenapadesátiletý muž. Po probuzení strážníky se nedokázal bez pomoci udržet na nohou a dechová zkouška ukázala hodnotu 2,42 promile. Dalším zákazníkem hlídky strážníků se stal tentýž den odpoledne pětačtyřicetiletý muž, který na Anglickém nábřeží nekontroloval ani vlastní chování a dechová zkouška zde ukázala hodnotu 3,20 promile,“ popsala dva případy Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

V popíjení alkoholu nezahálela ani sedmačtyřicetiletá žena, která svým výsledkem dechové zkoušky 3,33 promile, strčila do kapsy večer na Hlavním vlakovém nádraží i dva předchozí pány. Další opilec pak ležel v sadech Pětatřicátníků. „Dvaačtyřicetiletý muž byl časně ráno tak opilý, že se nemohl sám bez pomoci ani zvednout, nicméně výřečný byl až moc. Hlídka mu naměřila při dechové zkoušce 4,05 promile. Posledním ze zmíněných opilců je třiapadesátiletý muž, který spokojeně odpočíval na Americké. Po probuzení strážníky se muž pozvracel a znečistil tak lavičku na které ležel i chodník pod ním. Dechovou zkoušku nebylo možné pro jeho opilost provést. Všichni, kteří se dopustili přestupkových, byli předání k dořešení příslušnému správnímu orgánu,“ dodala Tereza Schliková.

Záchytka je drahý hotel

Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952. Dnes je jednou z nejdražších v zemi, zmíněný poplatek ale uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončilo kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov. Před 70 lety, 15. května 1951, vznikla první záchytná stanice v Praze u Apolináře a stala se podle některých zdrojů prvním obdobným zařízením na světě. V Plzni vznikla první záchytka o rok později. Nejdříve sídlila ve Veleslavínově ulici a později v Perlové ulici v těsném sousedství centrálního náměstí. Nyní je už dlouhou dobu v přízemí polikliniky ve čtvrti Slovany.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky alkohol, popíjení alkoholu, záchytná stanice, záchytka, pitný režim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důkladné dodržování pitného režimu přivedlo pětici opilců na protialkoholní záchytnou stanici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.