Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Mladá žena odpověděla na inzerát nabízející přivýdělek. Zločincům vyprala ukradené peníze a soud ji potrestal

Do osmačtyřiceti hodin od sdělení obvinění byla odsouzena mladá žena, která se dopustila trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti. Předtím reagovala na inzerát nabízející přivýdělek. Ten spočíval v tom, že umožnila zastřít původ peněz, o které pachatelé při internetovém podvodu okradli jednoho muže. Jednoduše řečeno, vyprala peníze zločincům.

„Čtyřiadvacetiletá žena reagovala na inzerát s nabídkou přivýdělku, kdy potvrdila, že má zájem. Nato jí telefonicky kontaktoval neznámý muž, který po ní požadoval poskytnutí platební karty k převodu finančních prostředků. Ženě sdělil, že peníze pocházejí z převodu bitcoinů. Žena poté odjela do Prahy, kde dalšímu neznámému muži předala platební kartu s PIN kódem a číslem účtu. Následně na tento účet byly připsány čtyři platby v celkové výši 150 tisíc korun,“ popsala případ mluvčí policie Dagmar Brožová.

Peníze, které ženě přistály na okamžik na jejím účtu ovšem předtím pachatelé podvodně vylákali z jednoho poškozeného. I tímto případem se kriminalisté zabývají. Obratem podvodníci peníze vybrali z bankomatu v Praze. „Žena tedy jinému z nedbalosti umožnila zastřít původ peněz, které byly výnosem z jiné trestné činnosti. Do osmačtyřiceti hodin po sdělení podezření stála podezřelá před soudem. Odsouzena byla k trestu odnětí svobody v trvání tří měsíců. Výkon trestu se však podmíněně odkládá na zkušební dobu v trvání dvanácti měsíců,“ dodala mluvčí policie a varovala před podobnými pochybnými inzeráty.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky vyprala peníze, internetový podvod, odpověděla na inzerát, legalizace výnosů z trestné činnosti, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena odpověděla na inzerát nabízející přivýdělek. Zločincům vyprala ukradené peníze a soud ji potrestal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.