Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nabídnutá pomoc hlídce městské policie se po slušném odmítnutí velmi rychle zvrhla v otevřenou agresi

Původně mělo jít o gentlemanskou pomoc, ale nakonec se to tak nějak zvrtlo v ostrý konflikt. I tak je možné charakterizovat případ, který řešili strážníci plzeňské městské policie. Na začátku toho všeho byla rutinní kontrola skupiny asociálních osob, do které se ale vložili kolemjdoucí muži.

„Dvojice strážníků městské policie řešila na Americké třídě událost týkající se popíjení alkoholu na veřejnosti. K celé situaci připletli dva náhodní kolemjdoucí. Tito muži začali vulgárními výrazy pokřikovat na skupinu asociálních osob, která byla původním objektem zájmu řešení strážníků,“ popsala začátek incidentu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Mezi oběma skupinami tak vznikl konflikt, který hlídka na místě uklidnila a kolemjdoucí muže požádala, aby z místa odešli. Jeden z mužů však strážníkům sdělil, že jim přišli na pomoc. „Ti jej ujistili, že pomoc nepotřebují, protože mají celou situaci pod kontrolou. Toto odmítnutí pomoci se u dotyčného nesetkalo s pochopením. Začal na strážníky hlasitě pokřikovat, častovat je vulgárními urážkami a tím se nakonec sám dopustil protiprávního jednání, které bude postoupeno k dořešení místně a věcně příslušnému správnímu orgánu,“ dodala mluvčí městské policie.

Město má bič na popíjení alkoholu na veřejnosti

Loni město Plzeň schválilo novou vyhlášku, jejímž cílem je minimalizovat problémy s lidmi, kteří na ulicích pijí alkohol, potom zůstávají v opilosti ležet na lavičkách nebo na zemi, budí veřejné pohoršení, dopouštějí se výtržností, obtěžování a dělají nepořádek. Vyhláška platí nejen pro širší centrum města, ale i pro některé parky a další problematické lokality.

Obecně závazná vyhláška má zamezit konzumaci alkoholických nápojů také v okruhu 50 metrů od škol a školských zařízení, dále pak v prostoru nástupišť a nástupních ostrůvků veřejné hromadné dopravy. Součástí vyhlášky je výjimka týkající se prostorů zahrádek a předzahrádek, které jsou součástí restaurací, hospod, kaváren a barů. Nevztahuje se na schválené slavnosti či jiné kulturní, společenské a sportovní akce nebo trhy. Další výjimka se týká případného konání oslav u příležitosti zisku mistrovského titulu v nejvyšší republikové soutěži některým z plzeňských sportovních klubů.

Zamezení konzumace alkoholu na veřejnosti má přispět ke snížení počtu spáchaných přestupků proti majetku (vandalství) na veřejných prostranství, ke kterým dochází ve většině případů pod vlivem alkoholu. Cílem opatření je i menší znečišťování veřejného prostranství sklem a dalšími odpadky.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky hlídka městské policie, kontrola, konzumace alkoholu na veřejnosti, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabídnutá pomoc hlídce městské policie se po slušném odmítnutí velmi rychle zvrhla v otevřenou agresi  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.