Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Senior na kole zahynul po střetu s osobním automobilem. Cyklista nedal přednost při vjíždění na hlavní silnici

O život přišel cyklista po tragické srážce s osobním automobilem. Nehoda se stala na silnici nedaleko od obce Petrovičky na Klatovsku. Šestasedmdesátiletý muž utrpěl velmi těžká zranění, kterým později podlehl po leteckém transportu do plzeňské nemocnice.

„Nehoda se stala v okamžiku, kdy senior na kole vyjížděl z vedlejší silnice na hlavní a pravděpodobně nedal přednost v jízdě sedmačtyřicetiletému řidiči osobního vozu,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká.

Cyklista při střetu se Škodou Octavia utrpěl velmi vážná zranění. „Na místě nehody záchranáři muže resuscitovali. Těžce zraněného cyklistu pak transportovala letecká záchranná služba na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Podle pozdějších informací policie ale muž následkům zranění podlehl. Dechová zkouška řidiče osobního vozidla byla negativní. Okolnosti nehody teď prověřují dopravní policisté.

Jedná se už o druhou smrtelnou nehod, která se stala v dubnu v Plzeňském kraji. O velikonočním víkendu 8. dubna havarovalo ve Šlovicích na jižním Plzeňsku pět osobních aut. Tři lidé byli zraněni, jeden z nich po převozu do nemocnice zemřel. Od začátku roku včetně dneška si tak podle průběžných policejních statistik vyžádaly nehody v Plzeňském kraji sedm lidských životů.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky smrtelná nehoda, auto srazilo cyklistu, senior nedal přednost autu, sražený cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior na kole zahynul po střetu s osobním automobilem. Cyklista nedal přednost při vjíždění na hlavní silnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.