Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž si bral úvěry na jméno své bývalky. Žena vše zjistila až když ji začaly chodit upomínky ke splácení

Na svého bývalého přítele bude ještě dlouho vzpomínat žena z Klatovska, jejíž jméno podvodník využil, aby si sjednal půjčky ve výši desítek tisíc korun. Se vším osmadvacetiletému muži pomáhala jeho o deset let starší kamarádka, která se po telefonu vydávala za jeho expartnerku. Poškozená žena o ničem netušila, dokud jí společnosti nezačaly posílat upomínky ke splácení.

V hledáčku klatovských kriminalistů se octil osmadvacetiletý muž a o deset let starší žena. Povedená dvojice si u celkem šesti finančních společností sjednala úvěry na cizí jméno ve výši desítek tisíc korun.

„Muž jako osobu sjednávající úvěr uvedl svou bývalou přítelkyni, jejíž osobní údaje měl z minulosti k dispozici, a která o jeho konání neměla potuchy. Jeho kamarádka se pak při sjednávání několika úvěrů vydávala v telefonu za poškozenou. Ta se o celém podvodu dozvěděla ve chvíli, kdy jí finanční společnosti začaly upomínat ke splácení půjček,“ popisuje policejní mluvčí Iva Vršecká.

Podvodníci si postupně sjednali půjčky ve výši od tří do 20 tisíc korun a celkem způsobili škodu za 45 tisíc korun. Částka však mohla být mnohem vyšší, dalších šest žádostí o půjčku jim totiž bylo ze strany poskytovatele úvěru zamítnuto. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu a věcí se nadále zabývají,“ dodala Vršecká.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky úvěrový podvod, půjčky na cizí jméno, podvedl bývalou přítelkyni, bankovní půjčky, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si bral úvěry na jméno své bývalky. Žena vše zjistila až když ji začaly chodit upomínky ke splácení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.