Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vrah uřízl oběti hlavu a tělo hodil do řeky, pomoci s rozkrytím případu by mohl tento muž

, aktualizováno 28. února 2023, 21:38

Plzeňští kriminalisté stále intenzivně pracují na případu zavražděného dvaatřicetiletého Slováka. Jeho zohavené tělo našel kolemjdoucí 12. ledna v řece Berounce. Oběti chyběla hlava a měla mnohočetná bodnořezná poranění. V souvislosti s případem zveřejnila dnes policie fotografii klíčového svědka, který by mohl pomoci s objasněním případu. Ještě během večera policejní mluvčí informovala, že se muž sám přihlásil na policii a pátrání je tím pádem odvoláno.

K brutálním vraždám dochází i mezi samotnými lidmi bez přístřeší. V roce 2017 rozsekal mačetou Martin P. v tábořišti bezdomovců svého kamaráda. Zasadil mu celkem 33 ran. Po činu se šel sám udat na policii. Soud ho následně poslal na 17 let do vězení.

„Děkujeme veřejnosti za spolupráci a za sdílení, muž se sám přihlásil policii,“ uvedla dnes večer policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tento případ je bezesporu nejsledovanějším v celé Plzni. Tělo bestiálně zavražděného Slováka našel náhodný kolemjdoucí pod lávkou u kostela svatého Jiří na Doubravce. Identitu oběti nakonec musely potvrdit testy DNA. Krajský policejní ředitel na tiskové konferenci uvedl, že se jedná o muže z komunity bezdomovců. Dále potvrdil, že tělo nemělo hlavu a bylo poseté mnoha řeznými a bodnými ranami.

Zavražděný muž, jehož otřesně zohavené tělo bez hlavy se našlo v řece, byl dvaatřicetiletý cizinec

Kriminalisté již znají totožnost bestiálně zavražděného muže v momentálně nejsledovanějším případu vraždy v Plzni. Zohavenou mrtvolu nalezl náhodný kolemjdoucí pod lávkou v řece Berounce na okraji Plzně. Tělu chyběla hlava a mělo mnohočetná...

 

Již dříve vydala řeka několik lidských těl

Před necelými třinácti lety se zabývala kriminálka případem, kdy byla v prosinci ve vodě na severním Plzeňsku nalezena lidská ruka. O měsíc později našli svědci nohu uříznutou těsně nad kolenem. Druhou nohu se podařilo nalézt až v červenci. Následné vyšetřování ukázalo, že se jedná o ostatky sedmatřicetiletého šéfa dopravní firmy. Za vraždu byl na 15 let odsouzen jeho zaměstnanec, který měl svého vedoucího zastřelit a následně rozčtvrtit. K činu se nikdy nepřiznal. Zbytky těla se taktéž nikdy nenašly.

Jen loni jsme také informovali o dvou případech, kdy došlo k nálezu mrtvého těla v řece Berouce. Bezvládné tělo muže objevili v polovině března rybáři u kostela sv. Jiří na Doubravce. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat úmrtí. Po totožnosti nebožtíka pátrala policie několik dní. Nakonec se podařilo odhalit o koho šlo i to, že příčinou úmrtí nebyla vražda.

Jen o týden později vyjížděli policisté k Berounce znovu. Náhodný svědek tam u malé vodní elektrárny v Plzni-Bukovci objevil mrtvolu muže. Lékař i v tomto případě vyloučil cizí zavinění. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, pátrání, brutální vražda, nález mrtvého těla, mrtvola v řece, vražda, zohavení, lidé bez domova, Berounka, mrtvý bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah uřízl oběti hlavu a tělo hodil do řeky, pomoci s rozkrytím případu by mohl tento muž  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.