Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zavražděný muž, jehož otřesně zohavené tělo bez hlavy se našlo v řece, byl dvaatřicetiletý cizinec

Kriminalisté již znají totožnost bestiálně zavražděného muže v momentálně nejsledovanějším případu vraždy v Plzni. Zohavenou mrtvolu nalezl náhodný kolemjdoucí pod lávkou v řece Berounce na okraji Plzně. Tělu chyběla hlava a mělo mnohočetná bodnořezná poranění. Policisté teď hledají svědky, kteří mohli znát zavražděného muže. Jeho fotografie poskytli ke zveřejnění.

Obětí otřesné vraždy se stal dvaatřicetiletý cizinec, potvrdila to mluvčí policie Dagmar Brožová. Podle informací Plzeňské Drbny se jedná o slovenského bezdomovce. Policisté případ vyšetřují od letošního 12. ledna, kdy bylo tělo nalezeno v řece. „Kriminalisté se nyní obracejí na veřejnost a hledají svědky, kteří muže na obrázcích naposledy viděli nebo s ním byli v kontaktu, aby informace kdy, kde a případně s kým byl spatřen, oznámili na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Svědectví občanů by kriminalistům mohlo výrazně pomoci při objasňování tohoto případu,“ uvedla mluvčí policie Brožová.

Policie s konečným potvrzením identity zavražděného čekala na výsledky testů DNA. Krajský policejní ředitel Jaroslav Vild řekl na tiskové konferenci 19. ledna, že se případ odehrál v komunitě bezdomovců. Připustil, že tělo nemělo hlavu a bylo poseté mnoha řeznými a bodnými ranami.

Případ z nebožtíka v Berounce je v pořadí druhou letošní vraždou. Hned první den v roce vyjížděli kriminalisté na ubytovnu ve Stříbře na Tachovsku, kde čtyřiatřicetiletý cizinec po potyčce bodl do břicha svého o deset let mladšího krajana. Napadeného muže odvezl vrtulník letecké záchranné služby v kritickém stavu do plzeňské fakultní nemocnice, kde později v noci zemřel. Soud poslal obviněného muže do vazby. Za loňský rok kriminalisté v kraji vyšetřovali sedm vražd, z toho byly čtyři dokonané a tři pokusy o vraždu.

Již dříve vydala řeka několik lidských těl

Před necelými třinácti lety se zabývala kriminálka případem, kdy byla v prosinci ve vodě na severním Plzeňsku nalezena lidská ruka. O měsíc později našli svědci nohu uříznutou těsně nad kolenem. Druhou nohu se podařilo nalézt až v červenci. Následné vyšetřování ukázalo, že se jedná o ostatky sedmatřicetiletého šéfa dopravní firmy. Za vraždu byl na 15 let odsouzen jeho zaměstnanec, který měl svého vedoucího zastřelit a následně rozčtvrtit. K činu se nikdy nepřiznal. Zbytky těla se taktéž nikdy nenašly.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nález mrtvého těla, mrtvola v řece, vražda, zohavení, lidé bez domova, Berounka, mrtvý bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Krocil

korektně "cizinec" a "krajan"... Hezky tu necháváme tu necivilizovanou náplavu řádit.

Sobota, 11. února 2023, 13:25Odpovědět

Zavražděný muž, jehož otřesně zohavené tělo bez hlavy se našlo v řece, byl dvaatřicetiletý cizinec  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.