Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lupiče popadl amok a zaútočil lopatou na okradeného majitele domku i na vůz autoškoly s posádkou

S pořádně agresivním zlodějem se setkal majitel domku v Plzni. Lupič ho nejen okradl, ale navíc na něj zaútočil s lopatou v ruce. Poté odkráčel do vedlejší ulice, kde začal bušit zahradním náčiním do vozu autoškoly, přitom křičel na vyděšeného žáka, aby si okamžitě vystoupil. Zloděj však neuspěl a obrátil svou pozornost k řidičce, která stála na červenou, otevřel dveře od auta a odpoutal jí bezpečnostní pás. Ujet z místa už ale nestihl.

Majitel chaty v Plzni, žák autoškoly i řidička osobního auta budou ještě dlouho vstřebávat zážitek s agresivním sedmatřicetiletým mužem. Jeho řádění začalo v odpoledních hodinách, kdy bez dovolení vnikl na oplocený pozemek rekreačního objektu. Tam přistoupil k majiteli a okamžitě mu prošacoval kapsy.  „Majitel následně odešel do domku, kde chtěl zavolat policii, ale obviněný ho uvnitř zamkl.  Ze zahrady si vzal lopatu, kterou rozbil okno domku a lopatu přitom zlomil a z pozemku odešel,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dramatickou lekci jízd má za sebou žák autoškoly, který seděl za volantem ve chvíli, kdy agresorovy kroky směřovaly do ulice, kde s autem zrovna stál. Muž stále v ruce třímal zlomenou lopatu a začal s ní mlátit do předních dveří vozu. Přitom křičel na žáka, aby okamžitě vystoupil. Nastávající řidič pod vedením instruktora opatrně vycouval, ujel pryč a společně pak přivolali policii.

„Poté agresor přistoupil k vozidlu stojícímu na červenou, otevřel dveře od vozu a na osádku křičel, ať taky vystoupí, a přitom řidičce odpoutal bezpečnostní pás. Pak udeřil rukou do střechy vozidla. V tu dobu byl na místě zadržen hlídkou policistů a umístěn do policejní cely,“ pokračuje Brožová.

Brzy se také ukázalo, že muž již byl v minulosti za loupež nepodmíněně odsouzen na tři a půl roku. Z vězení vyšel 1. února letošního roku. I z tohoto důvodu poslal soudce muže do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky agresivní muž, napadení, zaútočil lopatou, vazba, zaútočil na vůz autoškoly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupiče popadl amok a zaútočil lopatou na okradeného majitele domku i na vůz autoškoly s posádkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.