Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Své poslední auto odcizil protřelý zloděj se zákazem řízení v Maďarsku. V tomto vozu ho zadrželi policisté

Zloděje automobilů, který kradl vozidla i další věci nejen v Česku, ale i v zahraničí, dopadli kriminalisté z Nýřan na Plzeňsku. V okamžiku zadržení řídil devětačtyřicetiletý muž z Domažlicka automobil, který odcizil v Maďarsku. Navíc měl uložený zákaz řízení. Teď už pobývá ve vyšetřovací vazbě.

„Policisté v Nýřanech zjistili při silniční kontrole, že po muži, kterého zastavili je vyhlášeno celostátní pátrání a že se jedná o vozidlo, které bylo odcizené v Maďarsku. Muž byl následně zadržen a předán vyšetřovateli z domažlického oddělení obecné kriminality,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová. Vyšetřovatel dotyčného obvinil hned z několika krádeží, kterých se muž dopouštěl opakovaně, pravděpodobně od ledna letošního roku.

Kriminalisté zjistili, že na Hostouňsku odcizil odstavené neuzamčené vozidlo, ve kterém se nacházel pracovní oděv, náčiní a další věci, čímž způsobil škodu ve výši přes 121 tisíc korun. Odcizený automobil následně nechal odstavený u obce Stod. Pár dní poté odcizil další vozidlo na Kdyňsku. Ve vozidle se nacházely dva kusy pánských peněženek s doklady a finanční hotovostí, klíče a nářadí. Odcizením vozidla a věcí tak způsobil škodu přesahující částku 60 tisíc korun.

„Uvedeným ukradeným vozidlem poté odjel do Maďarska, kde byl na hraničním přechodu mezi Maďarskou republikou a Rumunskou republikou zastaven a kontrolován hlídkou maďarské policie a odcizené vozidlo mu bylo zabaveno. K návratu do České republiky si obviněný dopomohl taktéž ukradeným vozidlem, které odcizil v Maďarsku předposlední lednový den. V něm ho pak zastavili policisté z Nýřan,“ řekla mluvčí Šmaterová.

Obviněný muž se dopouštěl i dalšího protiprávního jednání, kdy v několika případech natankoval na benzinových čerpacích stanicích do vozidel palivo a bez zaplacení odjel. Uvedených krádeží se obviněný dopouštěl i přesto, že již byl za takový čin v posledních třech letech potrestán a v měsíci prosinci loňského roku byl podmínečně propuštěn z výkonu trestu. Dále byl muž policejním komisařem obviněn i ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se obviněný dopouštěl opakovaně, kdy řídil motorová vozidla, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

„Právě za tyto trestné činy je muž vazebně stíhán domažlickými policisty z oddělení obecné kriminality. O umístění obviněného do vazby rozhodl v sobotu Okresní soud v Domažlicích,“ dodala Barbora Šmaterová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj automobilů, kradl automobily, zákaz řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Své poslední auto odcizil protřelý zloděj se zákazem řízení v Maďarsku. V tomto vozu ho zadrželi policisté  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.