Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník se zaměřuje na seniory a nabízí jim drobné opravy na rodinných domech, účtuje si přemrštěné částky

V hledáčku policie se ocitl muž, který v pracovním oblečení obchází rodinné domy v Plzeňském kraji a jeho obyvatelům nabízí drobné kutilské práce či opravy střech. Především se zaměřuje na seniory, kterým pak vystaví účet, jenž vůbec neodpovídá odvedené práci. Muž je snědé pleti a jezdí ve starší Felicii.

V poslední době se na policii obrátilo několik lidí, kteří oznámili podvodné jednání pochybného řemeslníka. „Pachatel vždy postupoval stejným způsobem, přičemž si vytipoval rodinný dům a jeho majitelům nabízel služby týkající se oprav na domě nebo jeho příslušenství jako je například oprava plotu. Za své služby následně požadoval finanční částku, která neodpovídala kvalitě odvedené práce,“ popisuje policejní mluvčí Pavla Burešová.

Případy se policisté zabývají a po muži pátrají. Dotyčný je vysoký zhruba 175 centimetrů snědé pleti. Hovoří česky a bez přízvuku. Na sobě má vždy pracovní oblečení a jezdí se starší poškozenou Škodou Felicia tmavé modro-zelené barvy. Ve dvou případech dokonce přemluvil obyvatele starších rodinných domů v Plzni Bolevci, že akutně potřebují opravit střechu. Za neodbornou práci si opět naúčtoval nemalou sumu.

„Ze zatím zjištěných skutečností vyplývá, že dotyčný muž se měl tohoto protiprávního jednání dopouštět nejenom na území Plzeňského kraje, ale i ve Středních Čechách a na Ústecku. Je tedy možné, že se počet poškozených navýší,“ doplňuje mluvčí a zároveň se obrací s prosbou na veřejnosti. Pokud patříte mezi další oběti tohoto muže, obraťte se na linku 158 nebo nejbližší policejní služebnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky podvodník, falešný řemeslník, podvedení senioři, pátrání, rodinný dům, oprava, Plzeňský kraj, Škoda Felicia, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se zaměřuje na seniory a nabízí jim drobné opravy na rodinných domech, účtuje si přemrštěné částky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.