Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Agresivní muž se pokusil sebrat strážníkovi pistoli, problémový opilec putoval na záchytku v poutech

Vyhláška zakazující popíjení alkoholu na určitých místech po Plzni vůbec nezajímala jednatřicetiletého muže, kterého potkali strážníci v Divadelní ulici. Když se hlídka pokusila muže upozornit, že tam pít nemá, dočkala se spršky nadávek i fyzických ataků.

Pozor na popíjení alkoholu na veřejnosti, Plzeň zavedla bezalkoholové zóny

Někteří opilci dělají nepořádek, budí veřejné pohoršení, dopouštějí se výtržností, anebo v alkoholovém opojení usnou na lavičce. V Plzni takové situace bohužel nejsou ničím výjimečným. To by se ale mělo změnit, a to díky nové vyhlášce regulující...

V odpoledních hodinách zaregistrovala hlídka městských strážníků muže, který porušoval městskou vyhlášku. Chování opilce ovšem mělo k pokoře daleko a začal se chovat velmi agresivně.

„Jeho chování se během řešení vystupňovalo natolik, že se opakovaně pokusil strážníky napadnout. Muž chtěl nejprve z místa odejít, strážník mu však odchod zmařil a zastoupil mu cestu, což muže rozčílilo,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Nejprve se agresor pokus do strážníka strčit, pak na něj zaútočil pěstí. Policista ale zvládl muže zkrotit pomocí donucovacích prostředků. Ani to ale nestačilo a opilý muž dál kladl odpor a začal kolem sebe kopat.

„Druhé člence hlídky se vzápětí podařilo zakleknout muži nohy a zabránit mu tak v dalším útoku. Zpacifikovaný muž nato využil okamžiku, kdy volal strážník posily a sáhl po jeho služební zbrani ve snaze mu ji z pouzdra vytáhnout. Strážník tomu pohotově zamezil,“ pokračuje Pužmanová.

Po příjezdu druhé hlídky se muž na chvilku zklidnil. Brzy však ze sebe začal chrlit nadávky a opět se snažil zaútočit. Neúspěšně. „Na záchytku muž absolvoval cestu s pouty na rukou. Dechová zkouška prokázala, že muži v dechu koluje víc jak 1,5 promile alkoholu. Protiprávní jednání jednatřicetiletého muže bude postoupeno k dořešení Komisi k projednávání přestupků na ÚMO Plzeň 3,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky agresivní muž, opilý muž, napadení hlídky, městská policie, útok na strážníky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž se pokusil sebrat strážníkovi pistoli, problémový opilec putoval na záchytku v poutech  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.