Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeňské velkokapacitní očkovací místo končí a zastaví první dávky, ostatní v regionu zůstávají v provozu

Velkokapacitní očkovací místo v Plzni na Skvrňanech bude v sobotu 4. září posledním dnem podávat vakcínu proti koronaviru zájemcům bez předchozí rezervace. Zájemci mohou přijít tradičně od 7 do 12:30 hodin. Už příští týden se pozastaví registrace i rezervace, protože na konci září toto očkovací místo ve stávajících prostorách končí.

Očkovací místo Klatovské nemocnice a Nemocnice Svatá Anna v Plané očkuje i nadále celé září bez registrace v pátek dopoledne. Očkování bez registrace je ve VOČM, Klatovech i Plané určeno výhradně dospělým. Od minulého víkendu očkuje nově bez registrace i Rokycanská nemocnice. Zájemci mohou bez registrace přijít vždy v sobotu od 8 do 12 hodin a mohou se dostavit dospělí i mládež od 12 do 15 let. Očkování bude přítomen i pediatr.

Očkovací místa v Domažlicích a Stodu očkují bez registrace zatím stále každý den. To se ale bude postupně měnit. Jako první přechází do úsporného režimu Stodská nemocnice. „Stodská nemocnice začala jako první v kraji očkovat bez registrace každý pracovní den už od počátku srpna a jako první začala očkovat bez registrace i děti. Za měsíc provozu toho využila více než tisícovka lidí. Nyní se ale zájem snižuje. Očkování bez registrace se tedy od dalšího týdne zúží na úterky a středy od 11 do 14:30. Tento čas platí pro dospělé. Pro děti do 15 let je to v ty samé dny, ale od 13 do 14:30,“ popisuje mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Domažlická nemocnice bude očkovat bez registrace všechny pracovní dny v prvním i druhém zářijovém týdnu. Změny zřejmě nastanou až po 13. září.

Očkovací místa zůstávají v provozu, VOČM zastaví 1. dávky

Všechna očkovací místa krajských nemocnic zůstávají v provozu. Provozní dobu ale postupně omezují a přizpůsobují poptávce. Stále ale je možné se na ně registrovat. Všude se pak registrovaní dostanou k volnému termínu v řádech dnů nebo dokonce i hodin.

Se změnou ovšem musí počítat zájemci o rezervace k očkování ve Velkokapacitním očkovacím místě v Plzni. „Areál učilišť na Skvrňanech opouštíme na konci září. Abychom ale stihli naočkovat všechny zájemce i druhými dávkami, tak vakcinaci prvními dávkami ukončíme v polovině příštího týdne, tedy s předstihem 21 dnů do uzavření centra, což je odstup mezi dávkami,“ popisuje vedoucí sestra VOČM Ivana Škoříková.

„Všem registrovaným nabídneme na počátku příštího týdne dostatečné množství volných termínů k rezervaci. Jakmile je uvolníme, očkovací místo z registračního systému zmizí a noví zájemci se již budou muset registrovat jinam. Pokud někdo z registrovaných nabídku volných termínů nevyužije, registrační systém ho vyzve, aby si vybral jiné očkovací místo. Druhé dávky naočkujeme všem v dohodnutém termínu do konce září. Pokud se někdo nebude moci k druhým dávkám dostavit, může kdykoli později zajít pro druhou vakcínu na jiné očkovací místo,“ dodává Škoříková.

Velkokapacitní očkovací místo v Plzni podalo od svého zprovoznění začátkem dubna zájemcům přes 91 tisíc dávek vakcíny.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Plzeňský, Plzeň, Skvrňany, Stodská nemocnice, a.s., Klatovská nemocnice, a.s., Rokycanská nemocnice, a.s., Klatovy, Planá, Domažlická nemocnice, a.s., Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské velkokapacitní očkovací místo končí a zastaví první dávky, ostatní v regionu zůstávají v provozu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.