Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fakultní nemocnice hospitalizovala opět pacienta s covidem, nákaz v Plzeňském kraji přibývá

Po 17 dnech opět léčí plzeňská fakultní nemocnice pacienta s koronavirem. Přijala ho v úterý na standardní covidové lůžko. Poslední nemocný vyléčený z tohoto onemocnění opustil brány nemocnice 25. června. Počet nově zjištěných případů nákazy v Plzeňském kraji stoupá. V úterý testy potvrdily 36 nových případů, o den dříve jich bylo 41, což je nejvíc za posledních sedm týdnů.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí k 14. červenci 342 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 98 597 osob. Zemřelo 1576 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (168), následuje severní Plzeňsko (64), jižní Plzeňsko (54), Rokycansko (28), Domažlicko (11),  Klatovsko (11) a Tachovsko (6).

Od konce června počty nově zjištěných nákaz v kraji výrazněji stoupají. Okresy Plzeň - sever, Rokycany a Plzeň - město mají v sedmidenním přepočtu nově prokázaných nákaz na 100 tisíc obyvatel nejvyšší počty z celé ČR, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví.

Plzeňská fakultní nemocnice pečovala při vrcholu poslední vlny pandemie po několik týdnů o nejvíce pacientů s covidem ze všech nemocnic v zemi. Před polovinou února přesáhl počet pacientů s covidem 200. V polovině března v nemocnici najednou leželo přes 290 nakažených pacientů, 80 z nich bylo na jednotce intenzivní péče a několik desítek z nich bylo napojeno na umělou plicní ventilaci. Krajský krizový štáb v červnu na svém posledním jednání rozhodl o centralizaci covid pozitivních pacientů právě do fakultní nemocnice, informoval tehdy kraj.

V uplynulých sedmi dnech připadá v ČR na 100 tisíc obyvatel 14 nakažených. Celkově z krajů je nejhorší situace v Praze, kde má takzvané incidenční číslo hodnotu 38, následuje Plzeňský kraj s 33 a střední Čechy s 19 nakaženými na 100 tisíc obyvatel v posledním týdnu. Nejhorší situace v našem regionu je aktuálně na severním Plzeňsku.

Podle Krajské hygienické stanice v Plzni, která má jinou metodiku než ministerstvo a tedy i mírně odlišné údaje o celkovém počtu zjištěných nákaz, se v červenci potvrdil koronavirus v kraji u celkem 277 lidí. V úterý jich bylo 38, z toho 17 z okresu Plzeň - město a devět z okresu Plzeň - sever, naopak na Tachovsku a Klatovsku testy v úterý nepotvrdily žádný nový případ.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, fakultní nemocnice, Plzeňský kraj, pacient, nemocnice, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Klatovy, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice hospitalizovala opět pacienta s covidem, nákaz v Plzeňském kraji přibývá  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.